Kořeněná marmeláda
- Celková doba 30 min
- 20 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
300 g Hořké neloupané pomeranče, na kostičky
40 ml Čerstvě vymačkaná hořká pomerančová šťáva
1 strou. Hřebíček
0.5 Celá skořice
300 g Cukr
10 g Pektin
30 ml Koňak a pomerančový likér
0.5 Šťáva z limetky
500 ml Vroucí voda
Příprava
Fáze 1 /7
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /7
Do nádoby nalijte vroucí vodu.
Fáze 3 /7
Přidejte nakrájené pomeranče. Blanšírujte vařením po dobu 10 minut. Nechejte odkapat.
Fáze 4 /7
Vložte blanšírované pomeranče zpět do nádoby. Přidejte všechny ostatní ingredience.
Fáze 5 /7
Doba vaření: 10 minut
Fáze 6 /7
Odstraňte hřebíčky a skořici. Zamíchejte. Nechejte zcela vychladnout.
Fáze 7 /7
Podávejte!