Klasický cheesecake
- Celková doba 7 hod. 20 min
- 20 min
Příprava - 1 hod.
Vaření - 6 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (19)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavě šedá EY145310 Easy Fry Compact 3l Forest Tefal zelená EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 EY501815 Černá Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
100 g Máslové nebo celozrnné sušenky
50 g Rozpuštěné máslo
350 g Krémový sýr typu Philadelphia®
1 Vejce
200 g Slazené kondenzované mléko
0.5 čl Přírodní tekutý vanilkový extrakt
Příprava
Fáze 1 /6
Rozdrobte sušenky. Dejte je do misky a přidejte rozpuštěné máslo (trochu másla si dejte stranou na vymazání nádoby). Dobře promíchejte vařečkou.
Fáze 2 /6
Použijte formu přiměřeně velkou vzhledem k množství těsta. Z pečicího papíru vystřihněte kruh o velikosti dna formy, kterou jste vymazali máslem. Vložte jej do formy a nalijte na něj směs. Lžící ji důkladně přimáčkněte ke dnu.
Fáze 3 /6
Smetanový sýr dejte do nádoby. Rozmíchejte ho ručně nebo elektrickým šlehačem, aby měl hladkou a krémovou texturu. Přidejte po jednom vejce, poté kondenzované mléko a vanilku. Šlehejte při střední rychlosti, dokud není směs dokonale hladká. Šlehejte asi 2 minuty. Směs nalijte do formy na vrstvu rozdrobených sušenek.
Fáze 4 /6
Formu dejte do přístroje s s mřížkou. Začněte péci.
Fáze 5 /6
V případě potřeby pokračujte v pečení, dokud střed neztuhne. Formu opatrně vyjměte z přístroje a před vyklopením nechte koláč chladnout v chladničce po dobu 6–8 hodin.
Fáze 6 /6
Po vychladnutí podávejte s ovocnou omáčkou a červeným bobulovým ovocem.