Klasický domácí burger
- Celková doba 15 min
- 15 min
Příprava - 0 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
100 g Strouhanka
100 ml Mléko
2 čl Provensálské bylinky
Sůl
Pepř
4 ks Rozšlehaná vejce
100 g Strouhaný sýr
4 strou. Česnek, nasekaný
500 g Mleté hovězí maso
8 ks Hamburgerové bulky, rozpůlené
Nakládané okurky
Dijonská hořčice
Majonéza
Příprava
Fáze 1 /4
Smíchejte strouhanku a mléko, provensálské bylinky, sůl, pepř, vejce, sýr a česnek. Přidejte mleté hovězí maso.
Fáze 2 /4
Míchejte, dokud nevytvoříte homogenní směs. Poté vytvarujte burgery stejné velikosti.
Fáze 3 /4
Grilovací desky potřete trochou oleje. Zapněte gril. Zvolte na grilu příslušný program a stiskněte tlačítko OK. Grilovací desky potřete trochou oleje. Po předehřátí přístroje dejte steaky na gril a gril přiklopte. Nechte péci, dokud se kontrolka nerozsvítí červeně, nebo dokud se nezobrazí „Dobře propečené“.
Fáze 4 /4
Omáčkou nebo ochucovadly podle chuti pomažte spodní část burgerových bulek. Na každou spodní polovinu bulky dejte burger. Na burgery dejte suroviny podle chuti a přiklopte horní polovinou bulky.