Kebab kofta
- Celková doba 35 min
- 10 min
Příprava - 5 min
Vaření - 20 min
Chlazení
Přísady
8 os.
600 g Mleté hovězí maso
50 g Cibule
15 g Strouhanka
2 pl. Petržel
2 pl. Čerstvá máta
2 čl Mletý kmín
1 čl Semínka koriandru
0.5 čl Sůl
Pepř
8 Dřevěné špejle, 15 cm
Příslušenství
Gril
Příprava
Fáze 1 /7
Petrželku nasekejte na jemno.
2pl. Petržel
Fáze 2 /7
V hmoždíři nebo plochou stranou nože opatrně rozdrťte semínka koriandru. Jemně nasekejte mátu a petrželku, nakrájejte cibuli.
50g Cibule 2pl. Petržel 2pl. Čerstvá máta 1čl Semínka koriandru
Fáze 3 /7
Nakrájené maso vložte do mísy. Přidejte nasekanou cibuli, strouhanku, petrželku a nasekanou mátu. Přidejte kmín a drcený koriandr. Dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně rozprostřely.
600g Mleté hovězí maso 15g Strouhanka 2čl Mletý kmín 0.5čl Sůl Pepř
Fáze 4 /7
Rukama vytvarujte klobásky o hmotnosti asi 50 g a položte je poměrně blízko k sobě. Dvě klobásky navlékněte na špejli, jednu za druhou. Zmáčkněte je tak, aby na špejli dobře držely. Stejným způsobem vytvarujte i ostatní špízy.
8 Dřevěné špejle, 15 cm
Fáze 5 /7
Špízy s kebabem položte na talíř a dejte je na 20 minut do chladničky, aby ztuhly.
Fáze 6 /7
Špízy s kebabem vložte do fritézy Easy Fry. Nastavte program GRIL na dobu 5 minut. Kebaby by měly zůstat uvnitř mírně růžové, aby nebyly příliš suché.
Fáze 7 /7
Kebab podávejte hned, s grilovanou zeleninou a lehkou omáčkou dle chuti.