Kari se sladkými bramborami a jehněčím - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Kari se sladkými bramborami a jehněčím

Hodnocení 4 hvězdičky (průměr)

-/5 -

  • Celková doba 40 min
  • Příprava
    25 min
  • Vaření
    15 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 640 g Vykostěná jehněčí plec, na 3cm kostky

  • 1 pl. Přepuštěné máslo

  • 1 Cibule, oloupaná a na tenké plátky

  • 2 Stroužek česneku, oloupaný, bez klíčku, nasekaný

  • 10 g Čerstvě strouhaný zázvor

  • 3 pl. Kari pasta

  • 320 g Rajčatový protlak

  • 80 g Rostlinný jogurt

  • 250 g Sladké brambory, oškrábané, na 4cm kostky

  • 40 g Mandlové vločky

Příprava

Fáze 1 /9

Připravte si ingredience.

Fáze 2 /9

Cibuli oloupejte a nasekejte.

Fáze 3 /9

Česnek oloupejte, zbavte klíčku a nasekejte.

Fáze 4 /9

Nastrouhejte zázvor.

Fáze 5 /9

Přidejte do nádoby máslo.

Fáze 6 /9

Cibuli, česnek a zázvor restujte 1 minutu. Maso opečte ze všech stran, v případě potřeby v dávkách.

Fáze 7 /9

Přidejte rajčatový protlak, kari pastu, sladké brambory a jogurt. Přidejte sůl a pepř a zamíchejte.

Fáze 8 /9

Doba vaření: 15 minut

Fáze 9 /9

Ozdobte mandlovými vločkami. Podávejte.