Karamelizovaná žebírka
- Celková doba 1 hod. 20 min
- 15 min
Příprava - 1 hod. 5 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
1.5 kg Vepřová žebírka
3 pl. Grilovací koření
10 cl Grilovací omáčka
Příslušenství
Odkapávací tác
Příprava
Fáze 1 /3
Odstraňte tenkou bílou blánu z kostí. Poté žebírka zcela pokryjte směsí koření. Dejte je do chladničky, ideálně přes noc.
Fáze 2 /3
Do přístroje vložte grilovací mřížku. Žebírka dejte na grilovací mřížku tak, aby se dotýkala mřížky a maso bylo nahoře. Zakryjte alobalem, abyste maso zafixovali a během pečení se nehýbalo. Nastavte program AIR FRY na 60 minut při teplotě 180 °C. Po skončení programu spusťte stejný program na dalších 60 minut při teplotě 180 °C. Máte-li přístroj Easy Fry Oven & Grill 9v1, žebírka dejte na grilovací mřížku tak, aby se dotýkala mřížky a maso bylo nahoře. Zakryjte alobalem, abyste maso zafixovali a během pečení se nehýbalo. Grilovací mřížku dejte do prostřední přihrádky přístroje. Do spodní části dejte odkapávací nádobu. Zavřete dvířka. Nastavte program MASO na 60 minut. Po skončení programu spusťte stejný program na dalších 60 minut.
Fáze 3 /3
Zkontrolujte, zda lze maso snadno oddělit od kostí, sundejte alobal a maso potřete grilovací omáčkou. Nastavte program AIR FRY na dobu 5 minut. Máte-li přístroj Easy Fry Oven & Grill 9v1, zkontrolujte, zda lze maso snadno oddělit od kostí, sundejte alobal a maso potřete grilovací omáčkou. Znovu spusťte program MASO na dobu 5 minut.