Kachní prsa s batátovými hranolky
- Celková doba 1 hod. 5 min
- 10 min
Příprava - 30 min
Vaření - 25 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
4 os.
3 Kachní prsa
1.5 čl Sušená petržel
750 g Mrkev
3 pl. Olivový olej
1.5 pl. Javorový sirup
1.5 čl Tymián
Sůl, pepř
Sůl
Příprava
Fáze 1 /7
Nožem nařízněte kůži na kachních prsou. Dochuťte solí a pepřem a posypte petrželkou. Na rozpálené pánvi opékejte prsa 1 minutu z každé strany a poté slijte přebytečný tuk.
Fáze 2 /7
Oloupejte batáty a nakrájejte je na čtvrtky o velikosti 5 cm. Dejte je do velké míse a smíchejte je s olejem, javorovým sirupem a tymiánem. Dochuťte solí a pepřem.
Fáze 3 /7
Zapněte nádobu č. 1. Na desku v nádobě č. 1 dejte kachní prsa.
Fáze 4 /7
Zapněte nádobu č. 2. Na desku v nádobě č. 2 dejte batáty.
Fáze 5 /7
Stiskněte tlačítko SYNC, aby byla příprava v obou nádobách dokončena ve stejnou dobu. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu v obou nádobách.
Fáze 6 /7
V polovině pečení kachní maso otočte. V polovině pečení, prohoďte košík, abyste batáty zamíchali. Zkontrolujte, zda jsou kachní maso i batáty dobře propečené. V případě potřeby pečte ještě několik minut.
Fáze 7 /7
Kachní prsa nakrájejte na plátky a podávejte s batátovými hranolky. Podávejte s listovým salátem.