Kachní prsa na medu a rozmarýnu s mrkví
- Celková doba 48 min
- 15 minPříprava 
- 33 minVaření 
- 0 minChlazení 
Přísady
6 os.
- 2 Velká kachní prsa 
- 6 g Tekutý med 
- 2 sní. Rozmarýn 
- Sůl 
- 1 kg Mrkev 
- 2 pl. Olej z hroznových jader 
- Pepř 
Příslušenství
- Odkapávací tác 
- Fritovací koš 
- Gril 
Příprava
Fáze 1 /4
Nařízněte kůži na kachních prsou. Každé kachní prso rozkrojte na 3 stejně velké díly. Vmasírujte polovinu medu, nasekané lístky ze snítky rozmarýnu a sůl. Dejte na talíř a do chladničky.
Fáze 2 /4
Očistěte mrkev. Rozčtvrťte mrkve podélně a poté nakrájejte na 5 cm dlouhé kousky. Vložte je do mísy a smíchejte s olejem, zbývajícím medem, rozmarýnem, solí a pepřem. Dejte je do fritovacího koše přístroje Easy Fry Oven & Grill a ten umístěte do prostřední přihrádky přístroje. Do spodní přihrádky dejte odkapávací nádobu. Zavřete dvířka. Nastavte program HRANOLKY na 25 minut při teplotě 200 °C. Během pečení jednou zamíchejte.
Fáze 3 /4
Když zazní časovač, mrkev znovu zamíchejte a do horní přihrádky dejte grilovací mřížku. Zavřete dvířka. Nastavte program GRILL na 23 minut při teplotě 200 °C. Po 15 minutách předehřevu dejte kousky kachních prsou kůží nahoru na rozpálenou grilovací mřížku. Zavřete dvířka a pokračujte v pečení. Po 4 minutách otočte kousky kachních prsou, dvířka zavřete a pokračujte v pečení až do konce.
Fáze 4 /4
Kachní prsa podávejte s mrkví a restovanými bramborami.



