Křupavý pečený květák s česnekem a kořením - recept Easy Fry XL Surface | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Křupavý pečený květák s česnekem a kořením

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 30 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    20 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 1 Květák

  • 4 pl. Olivový olej

  • 1 strou. Česnek

  • 1 čl Paprika

  • 0.5 čl Kmín

  • 0.5 čl Kurkuma

  • 0.5 čl Kari v prášku

  • Sůl a pepř

  • Čerstvá petrželka

  • Citrónová šťáva

Příprava

Fáze 1 /4

Květák omyjte a nakrájejte na stejně velké růžičky. Ve velké míse promíchejte květák s olivovým olejem, lisovaným česnekem, paprikou, kmínem, kurkumou, solí a pepřem, aby se kořením dobře obalil.

  • 1 Květák
  • 4pl. Olivový olej
  • 1strou. Česnek
  • 1čl Paprika
  • 0.5čl Kmín
  • 0.5čl Kurkuma
  • 0.5čl Kari v prášku
  • Sůl a pepř

Fáze 2 /4

Květák dejte do přístroje. Spusťte pečení.

Fáze 3 /4

V případě potřeby pečte déle, dokud není květák dozlatova a křupavý. Během pečení grilovací deskou jednou nebo dvakrát zatřeste, aby se propekl rovnoměrně.

Fáze 4 /4

Oběma rukama otevřete rukojeť a květák vyndejte na talíř. Ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou a pokapejte citrónovou šťávou.