Křupavé malé brambory s omáčkou z pečeného česneku
- Celková doba 1 hod. 5 min
- 20 min
Příprava - 45 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (17)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavě šedá EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 EY501815 Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Černá Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
20 strou. Neoloupaný česnek
3 čl Olivový olej
1 Žloutek
1 pl. Hořčice
18 cl Slunečnicový olej
1 pl. Citronová šťáva
1 pl. Voda
700 g Baby brambory (12 malých brambor - ráže 35)
1 strou. Oloupaný česnek
1 vět. Rozmarýn
3 pl. Slunečnicový olej
1 čl Kukuřičná mouka
Sůl
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /8
Připravte si konfitovaný česnek. Neoloupané stroužky dejte do mísy a pokapejte je olivovým olejem.
Fáze 2 /8
Vložte stroužky česneku do fritézy se standardním plechem. Zahajte proces vaření.
Fáze 3 /8
Stroužky oloupejte nožem a vyjměte dužinu. Dejte stranou.
Fáze 4 /8
Brambory omyjte a nakrájejte je na měsíčky, o průměru přibližně 1,5 cm.
Fáze 5 /8
Mezitím oloupejte a nakrájejte stroužek česneku. Rozmarýn nasekejte nadrobno. V poměrně velké míse smíchejte nakrájené brambory, česnek, rozmarýn, slunečnicový olej, kukuřičnou mouku a sůl.
Fáze 6 /8
Vložte je do fritézy se standartním plechem. Zahajte proces vaření.
Fáze 7 /8
Mezitím si připravte pečenou česnekovou majonézu. V malé nádobě vyšlehejte vaječný žloutek s hořčicí, poté za stálého míchání pomalu přidávejte slunečnicový olej, aby se majonéza emulgovala. Jakmile je všechen olej zapracován, přidejte citronovou šťávu, vodu a dužinu z pečeného česneku. Pomocí tyčového mixéru směs rozmixujte do hladka a krémova. Pokud nemáte tyčový mixér, důkladně promíchejte lžící.
Fáze 8 /8
Brambory a omáčku naaranžujte zvlášť a podávejte.