Křupavá kuřecí stehna
- Celková doba 3 hod. 45 min
- 15 min
Příprava - 1 hod. 30 min
Vaření - 2 hod.
Chlazení
Přísady
4 os.
3 cl Sójová omáčka
1 pl. Japonské saké
1 pl. Cukr
Sůl, pepř
1 čl Směs pěti koření
3 Jarní cibulky nakrájené na hrubo
15 g Zázvor
4 Kuřecí stehna
35 g Mouka
Příslušenství
Gril
Příprava
Fáze 1 /4
V misce smíchejte sójovou omáčku, japonské saké, cukr, sůl, pepř, směs pěti koření, jarní cibulku a zázvor. Kuřecí stehna vložte do sáčku do mrazničky a přidejte omáčku. Sáček pečlivě uzavřete a odstraňte co nejvíce vzduchu. Sáček několikrát promněte, aby se kuřecí maso zcela pokrylo omáčkou. Nechte marinovat při pokojové teplotě po dobu 2 hodin nebo přes noc v chladničce.
Fáze 2 /4
Dvě kuřecí stehna vložte do mísy. Naplňte nádržku na vodu. Do fritézy vložte standardní mřížku a mísu položte na ni. Nastavte program STEAM na dobu 30 minut.
Fáze 3 /4
Na plech umístěte velké sítko. Po uvaření vylijte vodu z varné mísy. Kuře vložte do síta a nechte vychladnout a okapat.
Fáze 4 /4
Kuře obalte v mouce. Na grilovací mřížku položte list pečicího papíru a vložte ji do fritézy. Kuřecí stehna vložte do varné nádoby a nastavte program AIR FRY na 15 minut při teplotě 200 °C.