Křehké těsto
- Celková doba 45 min
- 15 min
Příprava - 0 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
8 os.
100 g máslo
200 g Hladká mouka
1 díl. Žloutek
4 cl Voda
Příslušenství
Šlehač
Příprava
Fáze 1 /4
Máslo vyndejte z lednice 1 hodinu před přípravou těsta a nakrájejte ho na kostičky nebo dejte na 5–10 sekund do mikrovlnky, aby lehce změklo (aniž by se rozpustilo).
100g máslo
Fáze 2 /4
Do mísy přístroje přidejte máslo a mouku a stiskněte "Start".
100g máslo 200g Hladká mouka
Šlehač
Fáze 3 /4
Přidejte žloutek a vodu a stiskněte "Start".
1díl. Žloutek 4cl Voda
Šlehač
Fáze 4 /4
Těsto vytvarujte do tvaru bochníku a zabalte do čisté kuchyňské utěrky. Před vyválením dejte na 30 minut do lednice.