Kávové banánky - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Kávové banánky

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 3 hod. 30 min
  • Příprava
    1 hod.
  • Vaření
    30 min
  • Chlazení
    2 hod.

Přísady

8 os.

  • 50 g Máslo

  • 12.5 cl Voda

  • 2 špet. Cukr

  • 2 špet. Sůl

  • 75 g Hladká mouka

  • 125 g Vejce

  • 1 cl Mléko

  • 1 Vejce

  • 48 cl Mléko

  • 45 g Cukr

  • 4 Žloutky

  • 45 g Cukr

  • 60 g Kukuřičný škrob

  • 5 g Kávový extrakt

  • 50 g Máslo

  • 200 g Fondánová poleva

Příslušenství

  • Šlehač
    Šlehač

Příprava

Fáze 1 /21

Troubu předehřejte na 200 stupňů.

Fáze 2 /21

Na přípravu odpalovaného těsta dejte do hrnce vodu, sůl, cukr a nakrájené máslo. Nechte podusit, aby se máslo rozpustilo.

  • 50g Máslo
  • 12.5cl Voda
  • 2špet. Cukr
  • 2špet. Sůl

Fáze 3 /21

Sundejte z plotny a přidejte mouku. Vraťte na mírný oheň a rychle promíchejte. Těsto by se mělo odtrhnout od okrajů hrnce a vytvořit kouli.

  • 75g Hladká mouka

Fáze 4 /21

Umístěte směs do mísy stroje. Stiskněte tlačítko "Start" a poté těsto prohněťte, aby se teplota těsta snížila, aby se vejce při nalévání nesrazila.

  • Šlehač

Fáze 5 /21

V samostatné misce zvažte vejce a lehce je rozšlehejte.

  • 125g Vejce

Fáze 6 /21

Stiskněte 'Start' a poté po troškách přidávejte rozšlehaná vejce a nechte stroj běžet. Množství vajec upravte pravidelnou kontrolou konzistence těsta: na konci šlehače by se měl tvořit tuhý vrchol.

  • Šlehač

Fáze 7 /21

Směs dejte do cukrářského sáčku s hladkou tryskou o průměru 14 mm a na vymaštěný plech tvořte 12 cm dlouhé banánky ve vzdálenosti alespoň 3 cm od sebe.

Fáze 8 /21

Banánky potřete rozšlehaným vejcem smíchaným s trochou mléka.

  • 1cl Mléko
  • 1 Vejce

Fáze 9 /21

Pečte přibližně 25–30 minut při 200 stupních, po 20 minutách otevřete dvířka, abyste odstranili vlhkost.

Fáze 10 /21

Nechte vychladnout na mřížce.

Fáze 11 /21

Kávový krém připravte tak, že v hrnci svařte mléko s cukrem za pravidelného míchání.

  • 48cl Mléko
  • 45g Cukr

Fáze 12 /21

Do mísy stroje přidejte žloutky, cukr a škrob. Stiskněte "Start".

  • 4 Žloutky
  • 45g Cukr
  • 60g Kukuřičný škrob
  • Šlehač

Fáze 13 /21

Stiskněte tlačítko "Start" a poté do směsi nakapejte směs horkého mléka a cukru a nechte stroj běžet.

  • Šlehač

Fáze 14 /21

Vše vložte do hluboké pánve a za stálého míchání metličkou přiveďte směs na mírném ohni k varu a vařte asi 3 minuty do zhoustnutí. Poté směs sundejte z plotny.

Fáze 15 /21

Přidejte kávový extrakt a máslo a promíchejte. Směs nalijte na plech, pevně přikryjte potravinářskou fólií tak, aby se dotýkala krému a nechte 2 hodiny v lednici.

  • 5g Kávový extrakt
  • 50g Máslo

Fáze 16 /21

Vychladlou směs dejte do mísy stroje. Zmáčkněte "Start".

  • Šlehač

Fáze 17 /21

Do banánků zespodu udělejte 3 otvory na šířku tenké trysky cukrářského sáčku (asi 6 mm).

Fáze 18 /21

Kávový krém přeneste do cukrářského sáčku vybaveného malou tenkou tryskou.

Fáze 19 /21

Ozdobte banánky, začněte od okrajů a pokračujte dokud neztěžknou.

Fáze 20 /21

Zahřejte fondán v pánvi na velmi nízkou teplotu 35 °C, teplotu kontrolujte teploměrem.

  • 200g Fondánová poleva

Fáze 21 /21

Namáčejte banánky do polevy, aby získaly glazuru.