Kávové banánky
- Celková doba 3 hod. 30 min
- 1 hod.
Příprava - 30 min
Vaření - 2 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
8 os.
50 g Máslo
12.5 cl Voda
2 špet. Cukr
2 špet. Sůl
75 g Hladká mouka
125 g Vejce
1 cl Mléko
1 Vejce
48 cl Mléko
45 g Cukr
4 Žloutky
45 g Cukr
60 g Kukuřičný škrob
5 g Kávový extrakt
50 g Máslo
200 g Fondánová poleva
Příslušenství
Šlehač
Příprava
Fáze 1 /21
Troubu předehřejte na 200 stupňů.
Fáze 2 /21
Na přípravu odpalovaného těsta dejte do hrnce vodu, sůl, cukr a nakrájené máslo. Nechte podusit, aby se máslo rozpustilo.
Fáze 3 /21
Sundejte z plotny a přidejte mouku. Vraťte na mírný oheň a rychle promíchejte. Těsto by se mělo odtrhnout od okrajů hrnce a vytvořit kouli.
Fáze 4 /21
Umístěte směs do mísy stroje. Stiskněte tlačítko "Start" a poté těsto prohněťte, aby se teplota těsta snížila, aby se vejce při nalévání nesrazila.
Fáze 5 /21
V samostatné misce zvažte vejce a lehce je rozšlehejte.
Fáze 6 /21
Stiskněte 'Start' a poté po troškách přidávejte rozšlehaná vejce a nechte stroj běžet. Množství vajec upravte pravidelnou kontrolou konzistence těsta: na konci šlehače by se měl tvořit tuhý vrchol.
Fáze 7 /21
Směs dejte do cukrářského sáčku s hladkou tryskou o průměru 14 mm a na vymaštěný plech tvořte 12 cm dlouhé banánky ve vzdálenosti alespoň 3 cm od sebe.
Fáze 8 /21
Banánky potřete rozšlehaným vejcem smíchaným s trochou mléka.
Fáze 9 /21
Pečte přibližně 25–30 minut při 200 stupních, po 20 minutách otevřete dvířka, abyste odstranili vlhkost.
Fáze 10 /21
Nechte vychladnout na mřížce.
Fáze 11 /21
Kávový krém připravte tak, že v hrnci svařte mléko s cukrem za pravidelného míchání.
Fáze 12 /21
Do mísy stroje přidejte žloutky, cukr a škrob. Stiskněte "Start".
Fáze 13 /21
Stiskněte tlačítko "Start" a poté do směsi nakapejte směs horkého mléka a cukru a nechte stroj běžet.
Fáze 14 /21
Vše vložte do hluboké pánve a za stálého míchání metličkou přiveďte směs na mírném ohni k varu a vařte asi 3 minuty do zhoustnutí. Poté směs sundejte z plotny.
Fáze 15 /21
Přidejte kávový extrakt a máslo a promíchejte. Směs nalijte na plech, pevně přikryjte potravinářskou fólií tak, aby se dotýkala krému a nechte 2 hodiny v lednici.
Fáze 16 /21
Vychladlou směs dejte do mísy stroje. Zmáčkněte "Start".
Fáze 17 /21
Do banánků zespodu udělejte 3 otvory na šířku tenké trysky cukrářského sáčku (asi 6 mm).
Fáze 18 /21
Kávový krém přeneste do cukrářského sáčku vybaveného malou tenkou tryskou.
Fáze 19 /21
Ozdobte banánky, začněte od okrajů a pokračujte dokud neztěžknou.
Fáze 20 /21
Zahřejte fondán v pánvi na velmi nízkou teplotu 35 °C, teplotu kontrolujte teploměrem.
Fáze 21 /21
Namáčejte banánky do polevy, aby získaly glazuru.