Jednoduchá brioška
- Celková doba 2 hod. 5 min
- 15 min
Příprava - 20 min
Vaření - 1 hod. 30 min
Chlazení
Přísady
6 os.
15 cl Mléko
30 g Krupicový cukr
4 g Sušené pekařské droždí
280 g Speciální mouka na pečivo
15 g Rostlinný olej
1 Vejce
3 g Jemná sůl
40 g Máslo
1 Žloutek
1 pl. Mléko
Příprava
Fáze 1 /10
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /10
V míse smíchejte mléko, cukr a droždí. Nechejte 5 minut odpočívat.
Fáze 3 /10
V míse smíchejte mouku, směs mléka, cukru a droždí, olej, vejce a sůl. Hněťte po dobu 3 minut. Přidejte máslo. Hněťte po dobu 2 minut.
Fáze 4 /10
Vložte kouli těsta do lehce pomoučené nádoby.
Fáze 5 /10
Těsto nechejte vykynout.
Fáze 6 /10
Těsto položte na pomoučený stůl, desetkrát přeložte a vytvořte kouli. Vložte kouli do lehce pomoučené nádoby.
Fáze 7 /10
Těsto nechejte vykynout.
Fáze 8 /10
Briošku potřete směsí žloutku a mléka.
Fáze 9 /10
Pečení chleba/briošek.
Fáze 10 /10
Briošku vyjměte a nechejte vychladnout na mřížce.