Jednoduchá brioška - recept undefined | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Jednoduchá brioška

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 2 hod. 5 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    20 min
  • Chlazení
    1 hod. 30 min

Přísady

6 os.

  • 15 cl Mléko

  • 30 g Krupicový cukr

  • 4 g Sušené pekařské droždí

  • 280 g Speciální mouka na pečivo

  • 15 g Rostlinný olej

  • 1 Vejce

  • 3 g Jemná sůl

  • 40 g Máslo

  • 1 Žloutek

  • 1 pl. Mléko

Příprava

Fáze 1 /10

Připravte si ingredience.

  • 15cl Mléko
  • 30g Krupicový cukr
  • 4g Sušené pekařské droždí
  • 280g Speciální mouka na pečivo
  • 15g Rostlinný olej
  • 1 Vejce
  • 3g Jemná sůl
  • 40g Máslo
  • 1 Žloutek
  • 1pl. Mléko

Fáze 2 /10

V míse smíchejte mléko, cukr a droždí. Nechejte 5 minut odpočívat.

  • 15cl Mléko
  • 30g Krupicový cukr
  • 4g Sušené pekařské droždí

Fáze 3 /10

V míse smíchejte mouku, směs mléka, cukru a droždí, olej, vejce a sůl. Hněťte po dobu 3 minut. Přidejte máslo. Hněťte po dobu 2 minut.

  • 15cl Mléko
  • 30g Krupicový cukr
  • 4g Sušené pekařské droždí
  • 280g Speciální mouka na pečivo
  • 15g Rostlinný olej
  • 1 Vejce
  • 3g Jemná sůl
  • 40g Máslo

Fáze 4 /10

Vložte kouli těsta do lehce pomoučené nádoby.

Fáze 5 /10

Těsto nechejte vykynout.

Fáze 6 /10

Těsto položte na pomoučený stůl, desetkrát přeložte a vytvořte kouli. Vložte kouli do lehce pomoučené nádoby.

Fáze 7 /10

Těsto nechejte vykynout.

Fáze 8 /10

Briošku potřete směsí žloutku a mléka.

  • 1 Žloutek
  • 1pl. Mléko

Fáze 9 /10

Pečení chleba/briošek.

Fáze 10 /10

Briošku vyjměte a nechejte vychladnout na mřížce.

Podobné recepty

Tefal
Tefal
45 min

Jednoduchá brioška

Hodnocení 5 hvězdiček (průměr)

1 Recenze

Jednoduchá brioška - recept undefined | Tefal
Jednoduchá brioška