Jahodový jogurt
- Celková doba 8 hod. 5 min
- 5 min
Příprava - 8 hod.
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
40 cl Trvanlivé plnotučné mléko
0.5 sáček Startovací kultury
130 g Jahodový džem
Příslušenství
Balení 6 sklenic
Příprava
Fáze 1 /7
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /7
Předvařené mléko nalijte do mixovací nádoby. Když jeho teplota dosáhne 40°C, přidejte startovací kultury a jemně promíchejte.
Fáze 3 /7
Nalijte džem do malých sklenic a poté mléko.
Fáze 4 /7
Do misky nalijte 100 ml vody.
Fáze 5 /7
Umístěte malé skleněné nádoby do mísy se zavřenými víčky.
Fáze 6 /7
Vařte jogurty.
Fáze 7 /7
Vyjměte malé skleněné nádoby. Nechte vychladnout. Jogurty uchovávejte v lednici.