Jablečný zefír
Tefal
Recept od Tefal

Jablečný zefír

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 8 hod. 50 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    30 min
  • Chlazení
    8 hod.

Přísady

6 os.

  • 36 g Vaječné bílky

  • 6 g Agarový prášek

  • 12 cl Voda

  • 3 Zelená jablka

  • 350 g Cukr

  • 180 g Cukr

  • 16 g Vanilkový cukr

Příslušenství

  • Flex metla
    Flex metla

Příprava

Fáze 1 /9

Do mísy stroje nalijte bílek a stiskněte "Start", po vyšlehání ho dejte stranou do samostatné mísy.

  • 36g Vaječné bílky
  • Flex metla

Fáze 2 /9

Nalijte vodu do hrnce a namočte agar-agar na 15 minut.

  • 6g Agarový prášek
  • 12cl Voda

Fáze 3 /9

Jablka zbavte jádřinců a slupek a upečte v mikrovlnné troubě 6 až 10 minut (podle výkonu).

  • 3 Zelená jablka

Fáze 4 /9

Jablka rozdrťte na kaši pomocí ručního mixéru. Hotovou jablečnou hmotu propasírujte polévkovou lžící přes síto.

Fáze 5 /9

Připravený agar-agar zasypte cukrem a vařte, dokud teplota hmoty nedosáhne 110 stupňů. Teplotu měřte pomocí cukrářského teploměru.

  • 350g Cukr

Fáze 6 /9

Do mísy stroje dejte ušlehaný sníh z bílků. Poté přidejte protlak z jablek, cukr a vanilkový cukr. Stiskněte "Start".

  • 180g Cukr
  • 16g Vanilkový cukr
  • Flex metla

Fáze 7 /9

Agarový sirup pomalu přilívejte do hmoty.

  • Flex metla

Fáze 8 /9

Připravenou sněhobílou jablečnou hmotu opatrně přeneste pomocí stěrky do cukrářského sáčku s tryskou. Tvořte zefírové pusinky na pečící papír a nechte je 6-8 hodin v chladničce ztuhnout.

Fáze 9 /9

Zefíry můžete spojovat po dvou dohromady a tvořit pusinky oboustranné.