Jablečný závin
- Celková doba 1 hod.
- 20 min
Příprava - 30 min
Vaření - 10 min
Chlazení
Přísady
8 os.
1 Listové těsto
3 Jablko
30 g Rozinky
15 g Cukr
1 čl Skořice
10 cl Citronová šťáva
1 Vejce
10 g Moučkový cukr
Příprava
Fáze 1 /14
Tento recept vyžaduje základní přípravu: listové těsto. Připravili jste si ho, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, můžete k němu přistupovat v bloku "Příprava" návratem na hlavní obrazovku receptu. Příprava trvá 10 minut a 3 hodiny odležení v lednici
1 Listové těsto
Fáze 2 /14
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Fáze 3 /14
Listové těsto získáte podle receptu v přístroji.
1 Listové těsto
Fáze 4 /14
Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
3 Jablko
Fáze 5 /14
Do samostatné mísy přidejte k nakrájeným jablkům rozinky, citronovou šťávu, skořici a cukr.
30g Rozinky 15g Cukr 1čl Skořice 10cl Citronová šťáva
Fáze 6 /14
Nechte 10 minut spojit chutě.
Fáze 7 /14
Listové těsto rozválejte pomocí válečku a trošky mouky.
Fáze 8 /14
Získejte obdélníkový tvar a do středu naaranžujte jablečnou náplň.
Fáze 9 /14
Vejce rozklepněte do samostatné misky.
1 Vejce
Fáze 10 /14
Poté přehněte okraje listového těsta, spojte je, abyste vytvořili závin a potřete je rozšlehaným vejcem.
Fáze 11 /14
Závin položte na plech s pečícím papírem.
Fáze 12 /14
Na povrchu listového těsta udělejte nožem příčné zářezy.
Fáze 13 /14
Závin potřete rozšlehaným vejcem a pečte 30 minut na 180 stupňů.
1 Vejce
Fáze 14 /14
Závin nechte vychladnout a podávejte posypaný moučkovým cukrem.
10g Moučkový cukr