Jablečný závin - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Jablečný závin

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod.
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    30 min
  • Chlazení
    10 min

Přísady

8 os.

  • 1 Listové těsto

  • 3 Jablko

  • 30 g Rozinky

  • 15 g Cukr

  • 1 čl Skořice

  • 10 cl Citronová šťáva

  • 1 Vejce

  • 10 g Moučkový cukr

Příprava

Fáze 1 /14

Tento recept vyžaduje základní přípravu: listové těsto. Máte ji již připravenou, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na listové těsto najdete v bloku "Příprava" návratem na hlavní obrazovku receptu. Příprava trvá 10 minut a 3 hodiny odležení v lednici.

  • 1 Listové těsto

Fáze 2 /14

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

Fáze 3 /14

Listové těsto získáte podle receptu v přístroji.

  • 1 Listové těsto

Fáze 4 /14

Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

  • 3 Jablko

Fáze 5 /14

Do samostatné mísy přidejte k nakrájeným jablkům rozinky, citronovou šťávu, skořici a cukr.

  • 30g Rozinky
  • 15g Cukr
  • 1čl Skořice
  • 10cl Citronová šťáva

Fáze 6 /14

Nechte 10 minut spojit chutě.

Fáze 7 /14

Listové těsto rozválejte pomocí válečku a trošky mouky.

Fáze 8 /14

Získejte obdélníkový tvar a do středu naaranžujte jablečnou náplň.

Fáze 9 /14

Vejce rozklepněte do samostatné misky.

  • 1 Vejce

Fáze 10 /14

Poté přehněte okraje listového těsta, spojte je, abyste vytvořili závin a potřete je rozšlehaným vejcem.

Fáze 11 /14

Závin položte na plech s pečícím papírem.

Fáze 12 /14

Na povrchu listového těsta udělejte nožem příčné zářezy.

Fáze 13 /14

Závin potřete rozšlehaným vejcem a pečte 30 minut na 180 stupňů.

  • 1 Vejce

Fáze 14 /14

Závin nechte vychladnout a podávejte posypaný moučkovým cukrem.

  • 10g Moučkový cukr