Italské mandlové sušenky Cantuccini
- Celková doba 13 hod. 55 min
- 1 hod.
Příprava - 25 min
Vaření - 12 hod. 30 min
Chlazení
Přísady
80 díly
225 g Loupané mandle
325 g Hladká mouka
240 g Cukr
8 g Prášek do pečiva
20 g Vanilkový cukr
1 cl Aroma z hořkých mandlí
1 špet. Sůl
30 g Změklé máslo
3 Vejce
Příslušenství
Hnětací hák
Příprava
Fáze 1 /8
Do mísy stroje dejte mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr, aroma z hořkých mandlí, sůl, máslo a vejce a stiskněte "Start".
325g Hladká mouka 240g Cukr 8g Prášek do pečiva 20g Vanilkový cukr 1cl Aroma z hořkých mandlí 1špet. Sůl 30g Změklé máslo 3 Vejce
Hnětací hák
Fáze 2 /8
Poté přidejte do směsi mandle a stiskněte "Start".
225g Loupané mandle
Hnětací hák
Fáze 3 /8
Těsto poprašte moukou, vytvarujte z něj kouli a nechte 30 minut odpočinout v lednici.
Fáze 4 /8
Předehřejte troubu na 200 stupňů horní/spodní ohřev.
Fáze 5 /8
Těsto nakrájejte na 6 dílů. Z každého dílu vytvarujte váleček o délce 25 cm.
Fáze 6 /8
Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj válečky 8 cm od sebe.
Fáze 7 /8
Předpečeme 15 minut, necháme vychladnout a poté krájíme šikmo na 1 cm silné plátky.
Fáze 8 /8
Sušenky položte na plech a dopečte v troubě při stejné teplotě po dobu 10 minut dozlatova.