Hovězí vývar - recept Cookeo | Tefal
Simona Badi (@simona.badi)
Recept od Simona Badi (@simona.badi)

Hovězí vývar

Hodnocení 5 hvězdiček (průměr)

- /5 -

  • Celková doba 1 hod. 15 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    55 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 500 g Hovězí žebro

  • 3 Morková kost

  • Cibule

  • Celer

  • 3 Mrkev

  • 3 Petržel

  • 4 Česnek

  • Koření

  • Petrželová nať

  • Jarní cibulka

  • 1.5 l Voda

  • 200 g Kuřecí játra

  • 2 Vejce

  • 2 lžíce Majoránka

  • 3 Česnek

  • 0.5 Cibule

  • 100 g Strouhanka

  • Sůl

  • Pepř

Příprava

Fáze 1 /6

Suroviny si lehce pokrájejte a vložte do hrnce.

  • 500g Hovězí žebro
  • 3 Morková kost
  • 0 Cibule
  • Celer
  • 3 Mrkev
  • 3 Petržel
  • 4 Česnek
  • Koření
  • Petrželová nať
  • Jarní cibulka

Fáze 2 /6

Zalijte vodou a zavřete hrnec.

  • 1.5l Voda

Fáze 3 /6

Zvolte „ruční režim“, vaření „pod tlakem“ a poté „expresní vaření s tlakem“. Vařte 50 minut.

Fáze 4 /6

Po uvaření, když je maso měkké, vše přes cedník scedit do hrnce, maso natrhat, zeleninu nakrájet a vložit zpět do hrnce.

Fáze 5 /6

Knedlíčky dělat podle uvedených surovin, doporučuji si jeden knedlíček udělat na zkoušku.

  • 200g Kuřecí játra
  • 2 Vejce
  • 2lžíce Majoránka
  • 3 Česnek
  • 0.5 Cibule
  • 100g Strouhanka
  • Sůl
  • Pepř

Fáze 6 /6

Nakonec nechat znovu povařit (5 minut) a dochutit podle chuti.