Hovězí po Burgundsku - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Hovězí po Burgundsku

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 16 hod. 15 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    4 hod.
  • Chlazení
    12 hod.

Přísady

4 os.

  • 1.5 kg Hovězí maso (na bœuf bourguignon)

  • 2 Mrkve

  • 1 Cibule

  • 2 strou. Česnek

  • 75 cl Červené burgundské víno

  • 2 pl. Rostlinný olej

  • 1 hrud. Nesolené máslo

  • 1 pl. Mouka

  • 70 cl Hovězí vývar

  • 1 čl Cukr

  • 1 Bouquet garni

  • Sůl, pepř

  • 100 g Slanina na kostičky

  • 200 g Žampiony

Příslušenství

  • Hrnec/kastrol
    Hrnec/kastrol

Příprava

Fáze 1 /10

Hovězí maso nakrájejte den předem na kostičky. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kousky. Cibuli a česnek oloupejte a na tenké plátky nakrájejte. Hovězí maso, mrkev, cibuli a česnek vložte do vína. Nechte přes noc marinovat v lednici.

  • 1.5kg Hovězí maso (na bœuf bourguignon)
  • 2 Mrkve
  • 1 Cibule
  • 2strou. Česnek
  • 75cl Červené burgundské víno

Fáze 2 /10

Slijte maso a zeleninu, víno si ponechte. Zeleninu dejte stranou.

Fáze 3 /10

Rozpusťte máslo a polovinu oleje v hrnci. Přidejte maso a opékejte, dokud nezačnou kousky masa hnědnout.

  • 1.5kg Hovězí maso (na bœuf bourguignon)
  • 2pl. Rostlinný olej
  • 1hrud. Nesolené máslo

Fáze 4 /10

Přidejte mouku a promíchejte, aby se maso obalilo.

  • 1pl. Mouka

Fáze 5 /10

Vařte 3 minuty a občas promíchejte.

Fáze 6 /10

Přidejte zeleninu, víno, vývar, cukr a svazek bylin. Lehce osolte a opepřete, protože se omáčka zredukuje a zahustí. Přiveďte k mírnému varu.

  • 70cl Hovězí vývar
  • 1čl Cukr
  • 1 Bouquet garni
  • Sůl, pepř

Fáze 7 /10

Přikryjte poklicí a vařte na nízkém plameni 3 hodiny a 30 minut, občas kontrolujte.

Fáze 8 /10

Na rozehřáté pánvi zahřejte zbývající olej a přidejte na kostičky nakrájenou slaninu. Smažte, dokud nebude zlatavá.

  • 2pl. Rostlinný olej
  • 100g Slanina na kostičky

Fáze 9 /10

Omyjte, odstraňte stonky a nakrájejte žampióny na plátky. Přidejte je ke slanině a restujte, dokud se neprohřejí (mohou zůstat mírně pevné).

  • 100g Slanina na kostičky
  • 200g Žampiony

Fáze 10 /10

Odstraňte z ohně, přidejte žampióny a slaninu k hovězímu po Burgundsku a podávejte.

  • 100g Slanina na kostičky
  • 200g Žampiony