Hovězí po katalánsku - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Hovězí po katalánsku

Hodnocení 5 hvězdiček (průměr)

5/5 -

  • Celková doba 21 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    1 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 700 g Mleté hovězí maso

  • 200 g Mleté vepřové maso (nebo maso z klobásy)

  • 2 Vejce

  • Sůl, pepř

  • 3 pl. Hladká mouka

  • 150 g Zelené olivy bez pecky

  • 90 g Chorizo (na kroužky)

  • 20 cl Voda

  • 30 g Rajčatové pyré (rozpuštěné ve vodě)

  • 3 pl. Olivový olej

Příprava

Fáze 1 /7

Připravte si přísady.

  • 700g Mleté hovězí maso
  • 200g Mleté vepřové maso (nebo maso z klobásy)
  • 2 Vejce
  • Sůl, pepř
  • 3pl. Hladká mouka
  • 150g Zelené olivy bez pecky
  • 90g Chorizo (na kroužky)
  • 20cl Voda
  • 30g Rajčatové pyré (rozpuštěné ve vodě)
  • 3pl. Olivový olej

Fáze 2 /7

Do hrnce nalijte olivový olej.

  • 3pl. Olivový olej

Fáze 3 /7

Hovězí maso smíchejte s vejci a přidejte koření. Vytvarujte masové koule (5/porci). Posypte moukou.

  • 700g Mleté hovězí maso
  • 2 Vejce
  • Sůl, pepř
  • 3pl. Hladká mouka

Fáze 4 /7

Masové koule opečte dozlatova na rozpáleném oleji.

  • 3pl. Olivový olej

Fáze 5 /7

Přidejte ostatní přísady.

  • 200g Mleté vepřové maso (nebo maso z klobásy)
  • 150g Zelené olivy bez pecky
  • 90g Chorizo (na kroužky)
  • 20cl Voda
  • 30g Rajčatové pyré (rozpuštěné ve vodě)

Fáze 6 /7

Tlakové vaření.

Fáze 7 /7

Podávejte s rýží.