Houbové špízy a vegetariánské jarní závitky
- Celková doba 3 hod. 10 min
- 30 min
Příprava - 40 min
Vaření - 2 hod.
Chlazení
Přísady
8 os.
2 čl Sezamový olej
1 pl. Strouhaný zázvor
2 strou. Sekaný česnek
350 g Krouhané zelí
50 g Strouhaná mrkev
2 Nakrájené jarní cibulky
1 čl Sójová omáčka
Sůl, pepř
12 list Rýže
4 cl Olivový olej
250 g Žampiony
8 Malé špejle
Příslušenství
Gril Oddělovač
Příprava
Fáze 1 /7
Rendlík dejte na několik minut na střední teplotu. Přidejte sezamový olej, zázvor, 1 stroužek česneku, zelí a strouhanou mrkev. Vařte, dokud zelí nezměkne.
Fáze 2 /7
Přidejte jarní cibulky, sójovou omáčku, sůl a pepř. Míchejte a sundejte z plotýnky.
Fáze 3 /7
Mísu naplňte teplou vodou a na pracovní plochu položte čistou kuchyňskou utěrku. Postupně namáčejte pláty rýžového papíru na pár minut do vody a poté je pokládejte na utěrku. Na spodní část rýžového papíru dejte asi 2 polévkové lžíce náplně. Nejprve přehněte levý a pravý okraj, abyste náplň zakryli, pak zaviňte celý papír. Postup opakujte, dokud nespotřebujete veškerou náplň. Mašlovačkou potřete jarní závitky olivovým olejem.
Fáze 4 /7
V míse smíchejte zbývající nasekaný česnek, sůl, limetkovou šťávu a 20 ml olivového oleje. Do mísy dejte houby a důkladně promíchejte, aby se houby pokryly marinádou.
Fáze 5 /7
Přikryjte a dejte na 2 hodiny do chladničky. Občas promíchejte, aby byly houby stále pokryté marinádou. Marinované houby napíchejte na špejle.
Fáze 6 /7
Do přístroje vložte grilovací mřížku a oddělovač. Klikněte na tlačítko Synchronizace a vyberte program ZELENINA pro P1. Pro P2 vyberte program RYBY. Nejprve dejte polovinu jarních závitků na jednu stranu oddělovače a zahajte pečení. Když zazní časovač, vyndejte je a na druhou stranu oddělovače položte 4 houbové špízy. Pokračujte v pečení. Pět minut před koncem programu špízy otočte a pokračujte v pečení.
Fáze 7 /7
Po upečení postup opakujte s druhou dávkou.