Hamburger a batátové hranolky
- Celková doba 48 min
- 20 min
Příprava - 28 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
800 g Batáty
1 pl. Vrchovatá polévková lžíce mouky
1 čl Sůl
1 pl. Řepkový olej
4 Hamburgery
4 plá. Čedar
4 Hamburgerové bulky
2 pl. Hořčice
2 Rukola
1 Rajče
Příslušenství
Gril Košík na hranolky Odkapávací miska
Příprava
Fáze 1 /5
Sladké brambory oloupejte a nakrájejte na velké hranolky o šířce 2 cm. Položte je na utěrku, aby co nejvíce oschly, a poté je přendejte do mísy. Přidejte mouku a sůl a promíchejte, aby hranolky rovnoměrně pokryly. Přidejte olej a vše smíchejte. Hranolky ze sladkých brambor vložte do fritovacího koše fritézy Easy Fry Oven & Grill. Koš vložte do prostřední přihrádky. Pod něj do spodní části dejte odkapávací nádobu. Nastavte program HRANOLKY na 20 minut při teplotě 200 °C.
Fáze 2 /5
Na konci programu sladké brambory promíchejte a grilovací mřížku dejte do horní přihrádky. Zavřete dvířka. Nastavte program GRIL na 15 minut při teplotě 200 °C, aby se mřížka předehřála.
Fáze 3 /5
Po zaznění časovače položte hamburgery na horkou grilovací mřížku. Zavřete dvířka. Znovu spusťte program GRIL na 4 minuty při teplotě 200 °C. Na hamburgery položte plátky sýru a na program GRIL je grilujte další 2 minuty.
Fáze 4 /5
Vyjměte grilovací mřížku. Na gril položte rozkrojené hamburgerové bulky. Spusťte na 2 minuty program GRIL.
Fáze 5 /5
Hamburgery podávejte v opečených hamburgerových bulkách potřených hořčicí. Ozdobte je lístky rukoly a plátky rajčat a podávejte s batátovými hranolkami.