Hřebenatky se šunkou a bazalkovým pestem - recept undefined | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Hřebenatky se šunkou a bazalkovým pestem

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 15 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    0 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 500 g Hřebenatky

  • 2 trs Čerstvá bazalka

  • 50 g Pražené piniové oříšky

  • 2 pl. Citrónová šťáva

  • 1 strou. Česnek

  • 50 ml Olivový olej

  • 4 plá. Šunka

Příprava

Fáze 1 /4

Do mixéru dejte bazalku, piniové oříšky, citrónovou šťávu, česnek, sůl a pepř. Mixujte, dokud nebude vše důkladně rozmixované. Zatímco mixér běží, opatrně přilévejte olej, aby byla směs rovnoměrné konzistence. Směs dejte stranou.

  • 500g Hřebenatky
  • 2trs Čerstvá bazalka
  • 50g Pražené piniové oříšky
  • 2pl. Citrónová šťáva
  • 1strou. Česnek
  • 50ml Olivový olej
  • 4plá. Šunka

Fáze 2 /4

Každou hřebenatku otřete papírovou kuchyňskou utěrkou. Plátky šunky nakrájejte na čtyři dlouhé proužky. Každou hřebenatku zaviňte do proužku šunky a zajistěte párátkem.

Fáze 3 /4

Zapněte gril. Zvolte na grilu příslušný program a stiskněte tlačítko OK. Pak pokračujte tímto postupem: Grilovací desky potřete trochou oleje. Po předehřátí přístroje dejte hřebenatky na gril a gril přiklopte. Nechte grilovat, dokud se kontrolka nerozsvítí oranžově, nebo dokud se nezobrazí „Středně propečené“.

Fáze 4 /4

Nakonec na každou hřebenatku dejte lžíci pesta a několik piniových oříšků.