Hřebenatky se šunkou a bazalkovým pestem
- Celková doba 15 min
- 15 min
Příprava - 0 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (19)
Elektrický gril Tefal OptiGrill+ Inox GC712D34 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill 2v1 Inox GC772D30 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite XL GC760D30 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite GC750D30 Stříbrný/Černý Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
500 g Hřebenatky
2 trs Čerstvá bazalka
50 g Pražené piniové oříšky
2 pl. Citrónová šťáva
1 strou. Česnek
50 ml Olivový olej
4 plá. Šunka
Příprava
Fáze 1 /4
Do mixéru dejte bazalku, piniové oříšky, citrónovou šťávu, česnek, sůl a pepř. Mixujte, dokud nebude vše důkladně rozmixované. Zatímco mixér běží, opatrně přilévejte olej, aby byla směs rovnoměrné konzistence. Směs dejte stranou.
Fáze 2 /4
Každou hřebenatku otřete papírovou kuchyňskou utěrkou. Plátky šunky nakrájejte na čtyři dlouhé proužky. Každou hřebenatku zaviňte do proužku šunky a zajistěte párátkem.
Fáze 3 /4
Zapněte gril. Zvolte na grilu příslušný program a stiskněte tlačítko OK. Pak pokračujte tímto postupem: Grilovací desky potřete trochou oleje. Po předehřátí přístroje dejte hřebenatky na gril a gril přiklopte. Nechte grilovat, dokud se kontrolka nerozsvítí oranžově, nebo dokud se nezobrazí „Středně propečené“.
Fáze 4 /4
Nakonec na každou hřebenatku dejte lžíci pesta a několik piniových oříšků.