Hřebenatky s grilovaným fenyklem a salátem z řepy
- Celková doba 42 min
- 15 min
Příprava - 27 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
1 Velký pomeranč
1 Velký citrón
2 pl. Med
3 pl. Olivový olej
Sůl, pepř
16 hrud. Hřebenatky (asi 350 g bez lastur)
350 g Fenykl (asi 1)
450 g Oloupaná předvařená řepa (asi 2 velké)
10 cl Voda
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /7
Nastrouhejte citrónovou a pomerančovou kůru a vymačkejte šťávu. Šťávu a kůru dejte do velké mísy. Přidejte med, olivový olej, osolte a opepřete a dobře promíchejte.
Fáze 2 /7
Hřebenatky dejte do misky, přidejte 4 polévkové lžíce citrusové octové zálivky a nechte marinovat v chladničce. Mezitím si připravte zbytek pokrmu.
Fáze 3 /7
Fenykl omyjte a nakrájejte na plátky asi 0,5 cm silné. Dejte stranou. Řepu nakrájejte na plátky asi 0,5 cm silné. Dejte je do zapékací mísy a přidejte 6 polévkových lžic citrusové octové zálivky a vodu.
Fáze 4 /7
Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill ještě předtím, než ho zapnete. Gril zavřete a zapněte. Automaticky bude nastaven program MANUAL. Zvolte červené nastavení pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí přístroje pečte řepu 5 minut. Během pečení řepu otočte.
Fáze 5 /7
Otevřete gril OptiGrill v poloze Kompletní pokrm. Boční termostat nastavte na polohu 4. Fenyklové plátky dejte na grilovací desku (ve dvou dávkách) a grilujte 5 minut z každé strany.
Fáze 6 /7
Grilované plátky fenyklu dejte na talíř. Na grilovací desku dejte hřebenatky a grilujte je 7 minut. V polovině grilování je otočte. Začne-li řepa příliš rychle karamelizovat, přidejte trochu vody.
Fáze 7 /7
Plátky řepy, hřebenatky a fenykl dejte na talíř a přelijte je zbytkem citrusové octové zálivky. Podávejte teplé.