Grilovaný chřest se slaninou a vejci
- Celková doba 30 min
- 20 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
750 g Zelený chřest (asi 2 svazky)
Sůl, pepř
150 g Uzená slanina
275 g Vícezrnný chléb
60 g Změklé máslo
1.5 čl Sušený česnek
1.5 pl. Nasekaná petrželka
6 Vejce
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /4
Odřízněte tvrdé konce chřestu a vyhoďte je. Nejdříve povařte chřest 5 minut v osolené vařící vodě. Nechte jej okapat a osušte jej. Chřest okořeňte solí a pepřem a vytvořte malé svazky 5 až 6 stonků chřestu a obalte je slaninou.
Fáze 2 /4
Chléb nakrájejte. Smíchejte změklé máslo s česnekem, petrželkou, solí a pepřem. Namažte na krajíce chleba z obou stran. Chléb dejte do zapékací mísy.
Fáze 3 /4
Otevřete gril v režimu Kompletní pokrm a vložte zapékací mísu. Boční termostat nastavte na polohu 3. Po předehřátí přístroje dejte svazky chřestu na grilovací desku a krajíce chleba na něj. Chléb nechte péci 5 minut, poté vyjměte chléb a do zapékací mísy rozklepněte vejce. Nechte je péct 5 minut nebo podle chuti. Současně otočte chřest a nechte péci ještě 5 minut.
Fáze 4 /4
Chřest podávejte s vejci a krajíci chleba.