Grilovaná klobása a fazole v rajčatové omáčce
- Celková doba 25 min
- 10 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
1.5 pl. Křen
1.5 pl. Hořčice
1.5 pl. Majonéza
5 pl. Kysaná nebo tučná smetana
220 g Cibule
220 g Uzená slanina
3 list Bobkový list
500 g Rajčatové pyré
2 pl. Tymián
1 čl Cukr
800 g Velké vařené bílé fazole (konzervované)
Sůl, pepř
600 g Grilovací klobásy
3 pl. Nasekaná petrželka
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /7
Smíchejte křen s hořčicí, majonézou a smetanou. Omáčku dejte do chladničky.
Fáze 2 /7
Oloupejte a nakrájejte cibuli. Nakrájejte uzenou slaninu na kostičky a dejte ji do zapékací mísy spolu s cibulí a bobkovým listem.
Fáze 3 /7
Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill ještě předtím, než ho zapnete. Gril zavřete a zapněte. Automaticky bude nastaven program MANUAL. Zvolte červené nastavení pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí přístroje pečte 5 minut.
Fáze 4 /7
Otevřete gril v režimu Kompletní pokrm. Boční termostat nastavte na polohu 4.
Fáze 5 /7
Do zapékací mísy přidejte rajčatové pyré, tymián, cukr a velké fazole. Dochuťte solí a pepřem a promíchejte.
Fáze 6 /7
Klobásy dejte na grilovací desku, grilujte 10 minut, klobásy pravidelně otáčejte, aby se opekly ze všech stran, a fazole občas promíchejte.
Fáze 7 /7
Přidejte nasekanou petrželku a křenovou omáčku.