Grilovaná kachní prsa s javorovým sirupem a bramborami
- Celková doba 1 hod. 3 min
- 20 min
Příprava - 38 min
Vaření - 5 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
6 os.
1 kg Brambory
350 g Cibule (2 středně velké cibule)
70 g Máslo
Sůl, pepř
9 cl Bílé víno
3 cm Kachní prsa, 2 až 3 cm silné plátky (asi 800 g)
1.5 pl. Olej
3 pl. Javorový sirup
1.5 pl. Čerstvý tymián
1.5 Limetka
4 pl. Nasekaná pažitka
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /5
Oloupejte brambory a nakrájejte je na plátky o velikosti 3 mm. Oloupejte a nakrájejte cibuli na jemno. Dejte ji do zapékací mísy s kousky másla, solí a pepřem.
Fáze 2 /5
Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill ještě předtím, než ho zapnete. Gril zavřete a zapněte. Automaticky bude nastaven program MANUAL. Zvolte červené nastavení pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí přístroje pečte 5 minut. Během pečení jednou zamíchejte.
Fáze 3 /5
Přidejte plátky brambor s cibulí, osolte a opepřete a zamíchejte. Přidejte bílé víno, zavřete gril a pečte dalších 15 minut.
Fáze 4 /5
Otevřete gril v režimu Kompletní pokrm. Boční termostat nastavte na polohu 3. Dejte kachní prsa kůží na grilovací desku a pečte 10 minut. Kachní prsa otočte, nastavte boční termostat na polohu 4 a pečte dalších 8 minut, abyste dosáhli požadovaného stupně propečení. Mezitím pravidelně míchejte brambory a na konci pečení přidejte pažitku.
Fáze 5 /5
Před krájením dejte kachní prsa na prkénko a nechte je 5 minut odpočívat. Podávejte je s brambory.