Grilovaná chobotnice se španělskými paprikami
- Celková doba 40 min
- 20 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (4)
Přísady
4 os.
300 g Cibule (asi 2)
4 strou. Česnek
400 g Nasekaná rajčata bez semínek (čerstvá nebo konzervovaná)
1 pl. Rajský protlak
1 čl Tymián
1 čl Paprika (sladká nebo uzená)
2 pl. Sherry ocet
Sůl, pepř
750 g Různobarevné papriky (asi 3)
2 pl. Olivový olej
2 pl. Olivový olej
1 čl Paprika (sladká nebo uzená)
500 g Chapadla chobotnice, předvařená
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /4
Oloupejte a nasekejte cibuli a česnek. Dejte je do zapékací mísy. Přidejte rajský protlak, rajčatové pyré, tymián, papriku, ocet, sůl, pepř a zamíchejte. Omyjte papriky, vyjměte jádřince a nakrájejte je na proužky. Dejte je na sebe, trochu je přitlačte a pokapejte olivovým olejem.
Fáze 2 /4
Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill ještě předtím, než ho zapnete. Gril zavřete a zapněte. Automaticky bude nastaven program MANUAL. Zvolte červené nastavení pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí přístroje pečte 10 minut. Během pečení jednou zamíchejte.
Fáze 3 /4
Otevřete gril v režimu Kompletní pokrm. Boční termostat nastavte na polohu 4. Smíchejte olivový olej s paprikou, potřete směsí chapadla a dejte je na grilovací desku. Grilujte 10 minut. V polovině grilování chapadla otočte a papriky průběžně míchejte.
Fáze 4 /4
Grilovaná chapadla podávejte s paprikami orestovanými na pánvi.