Grilovaná žebra s chilli omáčkou a nakládanými paprikami
- Celková doba 15 min
- 15 min
Příprava - 0 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
2 čl Hnědý cukr
1 pl. Rýžový ocet
60 g Rajčatová omáčka
1 čl Omáčka sriracha (nebo jiná pálivá omáčka)
2 Červené papriky
2 Žluté papriky
6 cl Olivový olej
2 strou. Sekaný česnek
Sůl, pepř
1 pl. Citrónová šťáva
2 pl. Nasekaná čerstvá bazalka
65 g Černé olivy
4 Žebírka
Příprava
Fáze 1 /7
Připravte si chilli omáčku: v míse smíchejte hnědý cukr a ocet tak, aby se cukr rozpustil. Poté přidejte rajčatovou omáčku a omáčku sriracha. Promíchejte a postavte stranou.
Fáze 2 /7
Zapněte gril OptiGrill. Zvolte program PAPRIKA a stiskněte tlačítko OK.
Fáze 3 /7
Papriky nakrájejte na poloviny, vyjměte jadérka a poté obě poloviny nakrájejte podélně na tři části. Smíchejte polovinu olivového oleje, nasekaný česnek, sůl a pepř.
Fáze 4 /7
Po předehřátí přístroje položte papriky na gril a gril zavřete. Pečte tak dlouho, dokud se kontrolka nerozsvítí červeně. Přendejte papriky na talíř, přidejte zbývající olivový olej, citrónovou šťávu, bazalku a olivy a zamíchejte.
Fáze 5 /7
Grilovací desky otřete do čista. Zapněte gril OptiGrill. Zvolte program HOVĚZÍ nebo ČERVENÉ MASO a stiskněte tlačítko OK.
Fáze 6 /7
Žebra opatrně otřete papírovou utěrkou. Obě strany osolte a opepřete. Po předehřátí přístroje dejte žebra na gril (příprava bude probíhat ve dvou dávkách) a přiklopte. Grilujte, dokud kontrolka nezmění barvu na požadovaný stupeň propečení: žlutá pro rare, oranžová pro středně propečený a červená pro dobře propečený steak.
Fáze 7 /7
Žebra přendejte na talíře a podávejte s chilli omáčkou a nakládanými paprikami.