Grilovaná žebra s barbecue omáčkou
- Celková doba 50 min
- 15 min
Příprava - 35 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
1 kg Vepřová žebírka
1 čl Paprika
1 čl Sušený česnek
20 cl Barbecue omáčka
Dřevěné špejle
Sůl a pepř
Příprava
Fáze 1 /6
Žebra připravte tak, že z nich odstraňte blánu a okořeňte je solí, pepřem, paprikou a sušeným česnekem.
Fáze 2 /6
Žebra dejte do přístroje. Spusťte pečení.
Fáze 3 /6
V polovině pečení žebra otočte.
Fáze 4 /6
Mezitím si případně připravte barbecue omáčku nebo použijte hotovou.
Fáze 5 /6
Otevřete rukojeť oběma rukama. Žebra potřete barbecue omáčkou a nechte dalších 10 minut péci, aby omáčka dobře přilnula a mírně zkaramelizovala.
Fáze 6 /6
Po upečení otevřete rukojeť oběma rukama a žebra opatrně vyndejte. Dobrou chuť!