Grilovaná žebra s barbecue omáčkou
- Celková doba 1 hod. 10 min
- 20 min
Příprava - 50 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
2 os.
4 pl. Hnědý cukr
1 čl Paprika
2 čl Kajenský pepř
2 čl Mleté chilli
2 čl Sušená cibule
1 čl Hořčičné semínko
1 čl Sušený česnek
1 čl Sušené oregano
500 g Vepřová žebírka
2 pl. Barbecue omáčka
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /6
V misce smíchejte hnědý cukr, papriku, kajenský pepř, mleté chilli, sušenou cibuli, hořčicová semínka, sušený česnek a oregano. Přidejte sůl a pepř. Vepřová žebra v případě potřeby rozkrájejte, aby se vešla do přístroje. Směsí koření maso zakryjte. Maso dejte do přístroje s mřížkou. Spusťte pečení.
Fáze 2 /6
V polovině pečení maso otočte.
Fáze 3 /6
Pět minut před koncem pečení maso opatrně potřete polovinou grilovací omáčky, abyste maso ochutili.
Fáze 4 /6
Zkontrolujte propečenost masa. V případě potřeby dobu pečení prodlužte, abyste dosáhli požadovaného stupně propečení.
Fáze 5 /6
Po upečení počkejte pět minut, než maso nakrájíte, aby si odpočinulo.
Fáze 6 /6
Maso podávejte s čerstvým salátem a křupavými batátovými hranolky a vedle nabídněte zbývající grilovací omáčku.