Grilovaná žebra s barbecue omáčkou
- Celková doba 50 min
- 20 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
1.8 kg Vepřová žebírka
4 pl. Hnědý cukr
1 čl Paprika
2 čl Kajenský pepř
2 čl Mleté chilli
2 čl Sušená cibule
1 čl Hořčičné semínko
1 čl Sušený česnek
1 čl Sušené oregano
Sůl, pepř
3 pl. Barbecue omáčka
Příprava
Fáze 1 /5
V misce smíchejte hnědý, papriku, kajenský pepř, mleté chilli, sušenou cibuli, hořčicová semínka, sušený česnek a oregano. Dochuťte solí a pepřem. Z žeber odřízněte tuk a žebra rozkrájejte na 2 až 3 části. Směsí koření maso zakryjte.
Fáze 2 /5
Přístroj zapněte. Zapněte nádobu č. 1. Ujistěte se, že jste vložili desku do nádoby č.1. Nastavte program GRILL na 30 minut při teplotě 200 °C. Suroviny do nádoby ještě nedávejte. Přístroj automaticky zahájí předehřev. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu.
Fáze 3 /5
Až přístroj zapípá a na displeji zobrazí „Přidat“, je předehřev grilu dokončen. Na desku v nádobě č. 1 dejte maso a nádobu zavřete. Pečení se zahájí automaticky.
Fáze 4 /5
V polovině pečení maso otočte. Pět minut před uplynutím doby pečení potřete žebírka barbecue omáčkou a nádobu zavřete, aby se pokračovalo v pečení.
Fáze 5 /5
Zkontrolujte, zda je maso dobře propečené. V případě potřeby dobu pečení prodlužte. Před krájením nechte maso 5 minut odpočívat. Těsně před podáváním přidejte k masu barbecue omáčku a podávejte s batátovým salátem.