Francouzský pudinkový koláč
- Celková doba 2 hod.
- 45 min
Příprava - 15 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Přísady
6 os.
1 Křehké těsto
24 cl Plnotučné mléko
15 cl Šlehačka
11 cl Voda
1 strou. Vanilkový lusk
3 Vejce
45 g Žloutky
120 g Cukr
45 g Kukuřičný škrob
Příslušenství
Flex metla
Příprava
Fáze 1 /8
Tento recept vyžaduje základní přípravu: křehké těsto na koláč. Máte ji již připravenou, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na křehké těsto na koláč najdete v bloku "Příprava" návratem na hlavní obrazovku receptu. Příprava trvá 15 minut a 30 minut odležení v lednici.
Fáze 2 /8
Formu vymažte máslem a vložte do ní těsto. Jemně prsty zatlačte na těsto, aby se rozprostřelo až k okraji a přebytečné těsto nechte vyčnívat. Dejte do lednice alespoň na 30 minut.
Fáze 3 /8
V hrnci svařte mléko, smetanu, vodu a vanilková semínka za pravidelného míchání.
Fáze 4 /8
Do stroje dejte vejce, žloutky, cukr a kukuřičný škrob. Stiskněte tlačítko "Start".
Fáze 5 /8
Stiskněte tlačítko "Start" a poté do směsi po troškách nalévejte horkou mléčnou směs a nechte stroj běžet.
Fáze 6 /8
Vše vložte do hrnce a za stálého míchání metličkou přiveďte směs k varu. Směs by měla zhoustnout.
Fáze 7 /8
Předehřejte troubu na 220 stupňů.
Fáze 8 /8
Směs nalijte na těsto ve formě, pečte 30 minut na 220 stupňů a poté 15 minut na 180 stupňů.