Francouzský pudinkový koláč
Tefal
Recept od Tefal

Francouzský pudinkový koláč

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 2 hod.
  • Příprava
    45 min
  • Vaření
    15 min
  • Chlazení
    1 hod.

Přísady

6 os.

  • 1 Křehké těsto

  • 24 cl Plnotučné mléko

  • 15 cl Šlehačka

  • 11 cl Voda

  • 1 strou. Vanilkový lusk

  • 3 Vejce

  • 45 g Žloutky

  • 120 g Cukr

  • 45 g Kukuřičný škrob

Příslušenství

  • Flex metla
    Flex metla

Příprava

Fáze 1 /8

Tento recept vyžaduje základní přípravu: křehké těsto na koláč. Máte ji již připravenou, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na křehké těsto na koláč najdete v bloku "Příprava" návratem na hlavní obrazovku receptu. Příprava trvá 15 minut a 30 minut odležení v lednici.

  • 1 Křehké těsto

Fáze 2 /8

Formu vymažte máslem a vložte do ní těsto. Jemně prsty zatlačte na těsto, aby se rozprostřelo až k okraji a přebytečné těsto nechte vyčnívat. Dejte do lednice alespoň na 30 minut.

Fáze 3 /8

V hrnci svařte mléko, smetanu, vodu a vanilková semínka za pravidelného míchání.

  • 24cl Plnotučné mléko
  • 15cl Šlehačka
  • 11cl Voda
  • 1strou. Vanilkový lusk

Fáze 4 /8

Do stroje dejte vejce, žloutky, cukr a kukuřičný škrob. Stiskněte tlačítko "Start".

  • 3 Vejce
  • 45g Žloutky
  • 120g Cukr
  • 45g Kukuřičný škrob
  • Flex metla

Fáze 5 /8

Stiskněte tlačítko "Start" a poté do směsi po troškách nalévejte horkou mléčnou směs a nechte stroj běžet.

  • Flex metla

Fáze 6 /8

Vše vložte do hrnce a za stálého míchání metličkou přiveďte směs k varu. Směs by měla zhoustnout.

Fáze 7 /8

Předehřejte troubu na 220 stupňů.

Fáze 8 /8

Směs nalijte na těsto ve formě, pečte 30 minut na 220 stupňů a poté 15 minut na 180 stupňů.