Francouzský pudinkový koláč
- Celková doba 2 hod.
- 45 min
Příprava - 15 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Přísady
6 os.
1 Křehké těsto
24 cl Plnotučné mléko
15 cl Šlehačka
11 cl Voda
1 strou. Vanilkový lusk
3 Vejce
45 g Žloutky
120 g Cukr
45 g Kukuřičný škrob
Příslušenství
Flex metla
Příprava
Fáze 1 /8
Křehké těsto na pracovní ploše vyválejte pomocí válečku na tloušťku 3 až 4 mm.
1 Křehké těsto
Fáze 2 /8
Formu vymažte máslem a vložte do ní těsto. Jemně prsty zatlačte na těsto, aby se rozprostřelo až k okraji a přebytečné těsto nechte vyčnívat. Dejte do lednice alespoň na 30 minut.
Fáze 3 /8
V hrnci svařte mléko, smetanu, vodu a vanilková semínka za pravidelného míchání.
24cl Plnotučné mléko 15cl Šlehačka 11cl Voda 1strou. Vanilkový lusk
Fáze 4 /8
Do mísy přístroje dejte vejce, žloutky, cukr a kukuřičný škrob. Stiskněte tlačítko "Start".
3 Vejce 45g Žloutky 120g Cukr 45g Kukuřičný škrob
Flex metla
Fáze 5 /8
Stiskněte tlačítko "Start" a poté do směsi po troškách nalévejte horkou mléčnou směs a nechte program běžet.
Flex metla
Fáze 6 /8
Vše vložte do hrnce a za stálého míchání metličkou přiveďte směs k varu. Směs by měla zhoustnout.
Fáze 7 /8
Předehřejte troubu na 220 stupňů.
Fáze 8 /8
Směs nalijte na těsto ve formě, pečte 30 minut na 220 stupňů a poté 15 minut na 180 stupňů.