Expresní gratinované brambory "dauphinois“
- Celková doba 35 min
- 15 min
Příprava - 15 min
Vaření - 5 min
Chlazení
Přísady
4 os.
2 pl. Olivový olej
1 Cibule
800 g Brambory
15 cl Smetana
30 cl Mléko
2 špet. Muškátový oříšek
0.5 čl Sušený česnek
70 g Strouhaný sýr Gruyère
Sůl a pepř
Příprava
Fáze 1 /10
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /10
Do nádoby nalijte olej.
Fáze 3 /10
Smažte cibuli po dobu 3 minut.
Fáze 4 /10
Přidejte brambory, smetanu, mléko, muškátový oříšek a česnek. Osolte a opepřete. Dobře promíchejte.
Fáze 5 /10
Nasaďte tlakové víko.
Fáze 6 /10
Tlakové vaření.
Fáze 7 /10
Posypte strouhaným sýrem Gruyère.
Fáze 8 /10
Odstraňte tlakové víko.
Fáze 9 /10
Manuální režim horkovzdušného fritování.
Fáze 10 /10
Nechejte gratinované brambory "dauphinois“ 5 minut odpočívat a podávejte.