Drobenkový koláč s hruškou a čokoládou
- Celková doba 40 min
- 15 min
Příprava - 25 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
70 g Cukr krupice
60 g Mleté mandle
130 g Máslo
250 g Hladká bílá mouky
4 vět. Tymián
800 g Velmi zralé hrušky (Williams nebo Conference)
40 g Hnědý cukr
100 g Čokoládové vločky
Příslušenství
Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /6
Připravte si drobenku. Do mísy dejte cukr, mleté mandle, kousky másla, mouku a lístky tymiánu. Jemně hnětejte prsty, aby vzniklo drobenkové těsto. Dbejte na to, abyste těsto nepropracovali víc, než je třeba.
Fáze 2 /6
Oloupejte hrušky, zbavte je jádřinců a nakrájejte na kostky o velikosti 1 cm. V míse smíchejte kostky hrušek a cukr. Přidejte čokoládové pecičky a jemně zamíchejte. Vše nalijte do zapékací mísy.
Fáze 3 /6
Prsty rozdrobte směs tak, abyste zakryli celou plochu.
Fáze 4 /6
Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill ještě předtím, než ho zapnete.
Fáze 5 /6
Gril zavřete a zapněte. Automaticky bude nastaven program MANUAL. Zvolte oranžové nastavení pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí přístroje pečte 25 minut.
Fáze 6 /6
Podávejte teplé nebo studené.