Dort Mimosa - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Dort Mimosa

Hodnocení 5 hvězdiček (průměr)

5/5 -

  • Celková doba 1 hod. 35 min
  • Příprava
    40 min
  • Vaření
    35 min
  • Chlazení
    20 min

Přísady

8 os.

  • 10 Vejce

  • 330 g Cukr

  • 190 g Hladká mouka

  • 160 g Bramborový škrob

  • 2 čl Vanilkový extrakt

  • 1.5 l Pudinkový krém

  • 13 cl Čerstvá mléčná smetana

  • 150 g Moučkový cukr

  • 40 cl Voda

  • 4 cl Amaretto likér

Příslušenství

  • Flex metla
    Flex metla
  • Hnětací hák
    Hnětací hák

Příprava

Fáze 1 /20

Troubu předehřejte na 170 stupňů bez ventilace.

Fáze 2 /20

Do mísy stroje dejte cukr a vejce a stiskněte "Start".

  • 10 Vejce
  • 330g Cukr
  • Flex metla

Fáze 3 /20

V samostatné misce smíchejte bramborový škrob a mouku přes síto.

  • 190g Hladká mouka
  • 160g Bramborový škrob

Fáze 4 /20

Do mísy stroje s vaječnou směsí přidejte sypké ingredience (bramborový škrob a mouku) po lžících a stiskněte "Start".

  • Hnětací hák

Fáze 5 /20

K předchozí směsi nakonec přidejte vanilkový extrakt.

  • 2čl Vanilkový extrakt

Fáze 6 /20

Směs nalijte do vymazané dortové formy.

Fáze 7 /20

Vložte do trouby na střední stupeň a pečte asi 30 minut na 170 stupňů.

Fáze 8 /20

Po uplynutí doby zkontrolujte střed špejlí: v případě potřeby prodlužte pečení o dalších 5 minut.

Fáze 9 /20

Dort nechte alespoň 20 minut vychladnout.

Fáze 10 /20

Mezitím do umyté mixovací nádoby stroje nalijte smetanu a stiskněte "Start".

  • 13cl Čerstvá mléčná smetana
  • Flex metla

Fáze 11 /20

Do mixovací nádoby stroje přidejte pudinkový krém a stiskněte "Start".

  • 1.5l Pudinkový krém
  • Flex metla

Fáze 12 /20

Použijte velký nůž na krájení dortu: rozřízněte korpus pomalu až do středu na 3 díly.

Fáze 13 /20

Jednu třetinu nakrájejte na malé kostičky a dejte stranou.

Fáze 14 /20

Do umyté mixovací nádoby stroje přidejte vodu, moučkový cukr a amaretto likér a stiskněte "Start".

  • 150g Moučkový cukr
  • 40cl Voda
  • 4cl Amaretto likér
  • Flex metla

Fáze 15 /20

Pomocí získaného sirupu potřete pomocí štětce korpus.

Fáze 16 /20

Přidejte 2/3 smetany, abyste vytvořili kopuli, zbytek dejte stranou.

Fáze 17 /20

Navrch dejte zbývající část dortu a namočte sirupem.

Fáze 18 /20

Zbylý krém rozetřete na povrch dortu pomocí stěrky.

Fáze 19 /20

Navrch nasypte kousky těsta a rukama lehce přitlačte, aby se přilepilo k povrchu dortu.

Fáze 20 /20

Nakonec poprašte moučkovým cukrem.