- recept | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Dort Charlotta z červených plodů

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 3 hod. 50 min
  • Příprava
    1 hod. 30 min
  • Vaření
    20 min
  • Chlazení
    2 hod.

Přísady

8 os.

  • 1 pudink (250 ml)

  • 300 g Smetana s 35 % tuku

  • 350 g Rozmražené červené bobule

  • 20 g Moučkový cukr

  • 1 pl. Citronová šťáva

  • 10 g Želatina (5 plátků po 2 g)

  • 100 g Pudink

  • 1 díl. Piškotové těsto Ladyfingers (6 osob)

  • 500 g Čerstvé červené bobule

  • 10 g Moučkový cukr

Příslušenství

  • Flex metla
    Flex metla

Příprava

Fáze 1 /10

Tento recept vyžaduje dvě základní přípravy: piškotové těsto (6 osob) a pudink (250 ml). Připravili jste si je, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na piškotové těsto a pudink najdete v bloku "Předpoklad" návratem na hlavní obrazovku receptu.

  • 1 pudink (250 ml)
  • 1díl. Piškotové těsto Ladyfingers (6 osob)

Fáze 2 /10

V misce se studenou vodou změkčete želatinu. Ovoce, cukr a šťávu nasypte do hrnce. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 30 sekund. Ručně vyždímejte želatinu a smíchejte s červeným ovocem. Nalijte do mísy a přidejte pudink (100 g). Promíchejte stěrkou a nechte vychladnout při pokojové teplotě.

  • 350g Rozmražené červené bobule
  • 20g Moučkový cukr
  • 1pl. Citronová šťáva
  • 10g Želatina (5 plátků po 2 g)
  • 100g Pudink

Fáze 3 /10

Troubu předehřejte na 180°C.

Fáze 4 /10

Plnící sáček s hladkým hrotem o průměru 14 mm naplňte piškotovým těstem.

Fáze 5 /10

Na plech o rozměrech 26 x 36 cm vyložený pečicím papírem vytlačte piškotové těsto po celé šířce plechu. Posypte cukrem.

Fáze 6 /10

Pečte 12 minut. Piškot ihned vyjměte z plechu a nechte vychladnout při pokojové teplotě, aniž byste sundávali pečicí papír.

Fáze 7 /10

Formu (průměr 26 cm a výšku 6 cm) vyložte pečicím papírem. Odstraňte pečicí papír zpod piškot a poté podélně podél každé strany piškotu nařízněte 7 cm proužky. Umístěte proužky na vnitřní stranu formy a poté použijte zbytek piškotu na základ.

Fáze 8 /10

Nalijte smetanu do mísy mixéru s připojenou metlou. Zmáčkněte ‚Start'. Zkontrolujte krém: neměl by být příliš tuhý.

  • 300g Smetana s 35 % tuku

Fáze 9 /10

Pomocí stěrky smíchejte smetanu se směsí červeného ovoce, abyste získali hladkou pěnu. Pěnu nalijte do dortové formy a rozprostřete, povrch uhlaďte stěrkou. Dejte na 2 hodiny stranou do lednice.

Fáze 10 /10

Opatrně vyjměte dort Charlotta z plechu a položte ji na talíř. Ozdobte červeným ovocem a posypte moučkovým cukrem.

  • 500g Čerstvé červené bobule
  • 10g Moučkový cukr

Podobné recepty

Tefal
Tefal
6 min

Tvaroh s červenými plody

ratings.NaN

- recept | Tefal
Tvaroh s červenými plody
Tefal
Tefal
8 hod. 45 min

Charlotta s hruškami a čokoládou

ratings.NaN

- recept | Tefal
Charlotta s hruškami a čokoládou
Tefal
Tefal
3 hod. 37 min

Neapolský růžový dort

ratings.NaN

- recept | Tefal
Neapolský růžový dort
Tefal
Tefal
1 hod. 30 min

Dort Red Velvet

ratings.NaN

- recept | Tefal
Dort Red Velvet
Tefal
Tefal
1 hod. 42 min

Red berry compote

ratings.NaN

- recept | Tefal
Red berry compote