Dort Charlotta z červených plodů
- Celková doba 3 hod. 50 min
- 1 hod. 30 min
Příprava - 20 min
Vaření - 2 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
8 os.
1 pudink (250 ml)
300 g Smetana s 35 % tuku
350 g Rozmražené červené bobule
20 g Moučkový cukr
1 pl. Citronová šťáva
10 g Želatina (5 plátků po 2 g)
100 g Pudink
1 díl. Piškotové těsto Ladyfingers (6 osob)
500 g Čerstvé červené bobule
10 g Moučkový cukr
Příslušenství
Flex metla
Příprava
Fáze 1 /10
Tento recept vyžaduje dvě základní přípravy: piškotové těsto (6 osob) a pudink (250 ml). Připravili jste si je, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na piškotové těsto a pudink najdete v bloku "Předpoklad" návratem na hlavní obrazovku receptu.
Fáze 2 /10
V misce se studenou vodou změkčete želatinu. Ovoce, cukr a šťávu nasypte do hrnce. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 30 sekund. Ručně vyždímejte želatinu a smíchejte s červeným ovocem. Nalijte do mísy a přidejte pudink (100 g). Promíchejte stěrkou a nechte vychladnout při pokojové teplotě.
Fáze 3 /10
Troubu předehřejte na 180°C.
Fáze 4 /10
Plnící sáček s hladkým hrotem o průměru 14 mm naplňte piškotovým těstem.
Fáze 5 /10
Na plech o rozměrech 26 x 36 cm vyložený pečicím papírem vytlačte piškotové těsto po celé šířce plechu. Posypte cukrem.
Fáze 6 /10
Pečte 12 minut. Piškot ihned vyjměte z plechu a nechte vychladnout při pokojové teplotě, aniž byste sundávali pečicí papír.
Fáze 7 /10
Formu (průměr 26 cm a výšku 6 cm) vyložte pečicím papírem. Odstraňte pečicí papír zpod piškot a poté podélně podél každé strany piškotu nařízněte 7 cm proužky. Umístěte proužky na vnitřní stranu formy a poté použijte zbytek piškotu na základ.
Fáze 8 /10
Nalijte smetanu do mísy mixéru s připojenou metlou. Zmáčkněte ‚Start'. Zkontrolujte krém: neměl by být příliš tuhý.
Fáze 9 /10
Pomocí stěrky smíchejte smetanu se směsí červeného ovoce, abyste získali hladkou pěnu. Pěnu nalijte do dortové formy a rozprostřete, povrch uhlaďte stěrkou. Dejte na 2 hodiny stranou do lednice.
Fáze 10 /10
Opatrně vyjměte dort Charlotta z plechu a položte ji na talíř. Ozdobte červeným ovocem a posypte moučkovým cukrem.