Donuty
- Celková doba 2 hod. 57 min
- 20 min
Příprava - 7 min
Vaření - 2 hod. 30 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (18)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence EY552DE0 Nerezová ocel Největší duální horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů EY9428E0 Easy Fry Dual XXL Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Černá Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
80 g Plnotučné mléko
1 čl Sušené pekařské droždí
200 g Hladká mouka
2 g Sůl
10 g Olej
1 Rozšlehané vejce
20 g Cukr krupice
10 g Změklé máslo
Moučkový cukr
Příprava
Fáze 1 /8
Mléko ohřejte v mikrovlnné troubě na teplotu 38 °C až 40 °C. Dbejte na to, aby mléko nebylo příliš horké, protože by droždí nevykynulo. Sušené droždí dejte do malé nádoby s vlažným mlékem, aby se rehydratovalo. Prošlehejte, aby se směs spojila. Nechte odstát 10 minut. Droždí by se mělo rozpustit.
Fáze 2 /8
Do mísy dejte mouku a sůl. Přidejte olej, vejce, mléko, droždí a směs cukru. Hnětejte ručně 1 minutu, poté přidejte změklé máslo a hnětejte, dokud se těsto trochu nespojí (asi 2 minuty). Těsto by mělo zůstat lepkavé. Těsto zakryjte utěrkou a nechte kynout 2 hodiny. Jeho objem by se měl ztrojnásobit.
Fáze 3 /8
Těsto vyklopte na pomoučněnou plochu a opatrně rozválejte na tloušťku asi 1,5 cm. Kulatým vykrajovátkem vykrajujte koblihy o průměru 7 cm. Na prostředek použijte vykrajovátko o průměru 3 cm. Nemáte-li vykrajovátko, použijte nádobu nebo skleničku o správné velikosti.
Fáze 4 /8
Koblihy přesuňte na malé čtverce mírně naolejovaného alobalu. Zakryjte je čistou utěrkou a nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svoji velikost (asi 30 minut). Před pečením koblihy opatrně potřete trochou oleje.
Fáze 5 /8
Polovinu koblih dejte do přístroje s mřížkou, aniž by se překrývaly. Začněte péci.
Fáze 6 /8
Zbylé koblihy pečte ve druhé dávce.
Fáze 7 /8
Po upečení koblihy posypte moučkovým cukrem.
Fáze 8 /8
Dobrou chuť!