Donuty
- Celková doba 1 hod. 30 min
- 20 min
Příprava - 30 min
Vaření - 40 min
Chlazení
Přísady
8 os.
25 cl Mléko 3,2 %
150 g Máslo
750 g Pšeničná mouka
0.5 čl Vanilin
1.5 špet. Sůl
10 g Sušené droždí
80 g Cukr
1 Vejce
70 cl Rostlinný olej
Příslušenství
Hnětací hák
Příprava
Fáze 1 /9
Ohřejte mléko v hrnci na 30–35 stupňů.
25cl Mléko 3,2 %
Fáze 2 /9
Na mírném ohni rozpusťte máslo.
150g Máslo
Fáze 3 /9
Mouku prosejte přes síto do samostatné mísy. Smíchejte s vanilinem a solí.
750g Pšeničná mouka 0.5čl Vanilin 1.5špet. Sůl
Fáze 4 /9
V míse kuchyňského stroje smíchejte mléko, cukr, droždí a máslo. Umístěte mísu na teplé místo na 15-20 minut.
10g Sušené droždí 80g Cukr
Fáze 5 /9
Vraťte mísu do stroje. Přidejte vejce a otvorem nasypte prosátou mouku. Stiskněte "Start".
1 Vejce
Hnětací hák
Fáze 6 /9
Těsto nechte odpočinout 20 minut při 45 stupních.
Fáze 7 /9
Stiskněte "Start".
Hnětací hák
Fáze 8 /9
Z těsta vytvarujte kroužky o vnějším průměru 10 cm a vnitřním průměru 2,5 cm. Nechte kroužky kynout 15 minut při 45 stupních.
Fáze 9 /9
Zahřejte rostlinný olej v pánvi. Do rozehřátého oleje vložte pár donutů a smažte z obou stran. Hotové koblihy přendejte na papírovou utěrku a osušte. Opakujte dokud nespotřebujete všechno těsto.
70cl Rostlinný olej