Domácí mini rohlíky - recept Kitchen Machines Touch/Touch + | Tefal
Kateřina Stegmannová (@katerinastegmannova)
Recept od Kateřina Stegmannová (@katerinastegmannova)

Domácí mini rohlíky

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 2 hod. 12 min
  • Příprava
    30 min
  • Vaření
    12 min
  • Chlazení
    1 hod. 30 min

Přísady

20 kusů

  • 500 g Hladká mouka

  • 10 g Sušené droždí

  • 1 lžička Sůl

  • 1 lžička Cukr

  • 270 ml Vlažná voda

  • 50 g Sádlo

Příslušenství

  • Hnětací hák
    Hnětací hák

Příprava

Fáze 1 /9

Do mísy robota dejte mouku, droždí, sůl a cukr. Použijte hnětací hák. Stiskněte START a nechte 30 sekund robota míchat.

  • 500g Hladká mouka
  • 10g Sušené droždí
  • 1lžička Cukr
  • Hnětací hák

Fáze 2 /9

Přidejte vodu a sádlo. Stiskněte START a nechte 30 sekund robota míchat. Po 30 sekundách zvyšte rychlost na 3 a nechte robota míchat 6 minut.

  • 270ml Vlažná voda
  • 50g Sádlo

Fáze 3 /9

Mísu přikryjte vlhkou utěrkou a nechte kynout 45 minut.

Fáze 4 /9

Těsto rozdělte na několik kousků. Použijte váhu (každý kus mini rohlíků by měl mít 35 - 40 g), pokud chcete klasickou velikost rohlíku, tak ideální hmotnost je 75g/rohlík.

Fáze 5 /9

Prsty vytvořte tvar trojúhelníku.

Fáze 6 /9

Lehce rozválejte a zarolujte.

Fáze 7 /9

Dejte na plech, zakryjte utěrkou a nechte kynout 45 minut. Na dno trouby dejte prázdný plech a troubu nechte vyhřát na 250°C (horní/dolní ohřev).

Fáze 8 /9

Rohlíky před pečením postříkejte nebo potřete vodou, posypte kmínem a solí.

Fáze 9 /9

Plech s rohlíky vložte do vyhřáté trouby a do rozpáleného plechu, který jsme dali na dno, nalejte studenou vodu. Ihned zavřete. Tento postup vytvoří páru a takto pečte rohlíky 5 minut. Pak vyndejte plech s vodou a pečte do správné barvy. Trvá to už jen pár minut. Dejte pozor ať je nespálíte, ale čím hnědší, tím křupavější. Po upečení ještě lehce postříkám vodou.