Domácí fish and chips
- Celková doba 32 min
- 20 min
Příprava - 12 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
4 plátek Treska
Sůl, pepř
5 pl. Mouka
2 Vejce
5 pl. Strouhanka
1 hrnec Majonéza
0.5 Citrón
1 sva. Estragon
50 g Máslo
Příprava
Fáze 1 /4
Rybí filety nakrájejte na velké kousky o délce asi 4 cm a jemně je osušte papírovou utěrkou. Dochuťte solí a pepřem.
4plátek Treska Sůl, pepř
Fáze 2 /4
Na trojobal budete potřebovat misku s moukou, druhou s rozšlehanými vejci a třetí se strouhankou. Majonézu smíchejte se šťávou z poloviny citrónu a nasekaným estragonem. Směs dejte do lednice.
5pl. Mouka 2 Vejce 5pl. Strouhanka 1hrnec Majonéza 0.5 Citrón 1sva. Estragon
Fáze 3 /4
Kousky tresky obalte v mouce, pak ve vejci, a nakonec ve strouhance. Přebytečnou mouku a strouhanku vždy jemně oklepejte.
Fáze 4 /4
Grilovací mřížku vložte do nádoby, obalené kousky ryby dejte do přístroje a na každý položte kousek másla. Mechanická verze 2v1: Nastavte program RYBY na 12 minut při teplotě 170 °C. Mechanická verze 2v1: Nastavte teplotu 170 °C na 12 minut. Podávejte s omáčkou, kterou jste si předtím připravili.
50g Máslo