Dýňový cheesecake od andreas_samec
Tefal
Recept od Tefal

Dýňový cheesecake od andreas_samec

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 3 hod. 54 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    1 hod. 14 min
  • Chlazení
    2 hod. 20 min

Přísady

8 os.

  • 150 g Kakaová sušenka

  • 50 g Studené máslo

  • 500 g Dýně Hokkaido

  • 400 g Krémový sýr

  • 180 g Třtinový cukr

  • 3 ks Vejce

  • 2 lžíce Kukuřičný škrob

  • 1.5 lžička Skořice

  • 1.5 lžička Muškátový oříšek

  • 1 špet. Šafrán

  • Zakysaná smetana

  • Mandlové plátky

Příslušenství

  • Šlehač
    Šlehač

Příprava

Fáze 1 /12

Rozmixujte sušenky se studeným máslem nakrájeným na malé kostky na drobenku. Suroviny umixujte pomocí mixéru z příslušenství Mix&Drink box nebo pomocí tyčového mixéru.

  • 150g Kakaová sušenka
  • 50g Studené máslo

Fáze 2 /12

Rozmixovanou směs nasypte do dortové formy vyložené pečícím papírem a rovnoměrně umačkejte po celém dně a korpus vložte do lednice na cca 20 minut.

Fáze 3 /12

Dýni omyjte zbavte semen a nakrájejte na menší kostky.

  • 500g Dýně Hokkaido

Fáze 4 /12

Vařte ve vodě do úplného změknutí cca 15 min.

  • 500g Dýně Hokkaido

Fáze 5 /12

Dýni sceďte a umixujte na hladké pyré, které nechte zcela vychladnout.

  • 500g Dýně Hokkaido

Fáze 6 /12

Předehřejte troubu na 170 °C.

Fáze 7 /12

Do nádoby robota přidejte sýr a cukr a stiskněte „Start“.

  • 400g Krémový sýr
  • 180g Třtinový cukr
  • Šlehač

Fáze 8 /12

Stiskněte „Start“ a postupně přidejte vejce, studené dýňové pyré, škrob a koření, aby se suroviny promíchaly.

  • 3ks Vejce
  • 2lžíce Kukuřičný škrob
  • 1.5lžička Skořice
  • 1.5lžička Muškátový oříšek
  • 1špet. Šafrán
  • Šlehač

Fáze 9 /12

Stiskněte „Start“ a nechte suroviny důkladně promíchat.

  • Šlehač

Fáze 10 /12

Jakmile jsou suroviny spojené, můžete přelít směs na sušenkový základ do formy. S naplněnou formou několikrát zlehka klepněte o kuchyňskou linku, aby mohly uniknout vzduchové bublinky z krému.

Fáze 11 /12

Formu zvenku obalte pevným alobalem, posaďte ji na dno hlubšího pekáče a kolem nalijte horkou vodu. Takto pečte v troubě předehřáté na 170°C cca 50 min.

Fáze 12 /12

Upečený cheesecake nechte vychladnout v pootevřené troubě cca na 2 hodiny, pak odstraňte alobal a dejte chladit ještě alespoň na pár hodin do lednice. Před podáváním dort ozdobte zakysanou smetanou a mandlemi.

  • Zakysaná smetana
  • Mandlové plátky