Dýňový cheesecake nepečený - recept Cookeo | Tefal
Ondřej Slanina
Recept od Ondřej Slanina

Dýňový cheesecake nepečený

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 15 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    5 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 250 g Plnotučný tvaroh

  • 300 g Lučina

  • 200 g Dýně Hokaido

  • 20 g Vanilkový cukr

  • 80 g Moučkový cukr

  • 200 g Karamelové sušenky

  • 200 g Máslo

  • Citron

  • 6 Želatina

  • 1 dl

Příprava

Fáze 1 /9

Karamelové sušenky dobře promačkáme s máslem a hotové těsto vmačkáme do formy.

  • 200g Karamelové sušenky
  • 200g Máslo

Fáze 2 /9

Necháme v lednici vychladit.

Fáze 3 /9

Očištěnou dýni nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce.

  • 200g Dýně Hokaido

Fáze 4 /9

Zalijeme vínem a zapneme na 5 minut na tlakové vaření.

  • 200g Dýně Hokaido
  • 1dl

Fáze 5 /9

Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě.

  • 6 Želatina

Fáze 6 /9

Hotovou dýni rozmixujeme společně s nabobtnalou želatinou a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.

Fáze 7 /9

Termizovaný sýr (Lučinu), tvaroh, cukr, vanilkový cukr, kůru a šťávu z citrónu dobře metlou smícháme. Do hotové směsi vmícháme rozmixovanou dýni.

  • 250g Plnotučný tvaroh
  • 300g Lučina
  • 20g Vanilkový cukr
  • 80g Moučkový cukr
  • Citron

Fáze 8 /9

Dobře rozmícháme a nalijeme do formy.

Fáze 9 /9

Párkrát sklepneme a necháme ztuhnout v lednici.

Podobné recepty

Tefal
Tefal
3 hod. 54 min

Dýňový cheesecake

Hodnocení 5 hvězdiček (průměr)

Dýňový cheesecake nepečený - recept Cookeo | Tefal
Dýňový cheesecake