Cuketové muffiny s dvojitou čokoládou
- Celková doba 30 min
- 15 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
225 g Cuketa, jemně nastrouhaná a vymačkaná (1 kus)
105 g Třtinový cukr
180 g Sójové mléko
120 g Neutrální olej
3 Vejce
337.5 g Hladká mouka
37.5 g Hořké kakao
12 g Prášek do pečiva (2 lžičky)
225 g Kousky hořké čokolády
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /5
Cuketu omyjte, odkrojte konce a poté nastrouhejte na velmi jemno. Pomocí rukou vymačkejte z cukety vodu, abyste získali uvedenou hmotnost. V případě potřeby můžete nastrouhat více. Dejte stranou.
Fáze 2 /5
Do velké mísy dejte cukr, sójové mléko a olej. Šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte vejce a poté promíchejte. Vsypte mouku, kakao a prášek do pečiva. Znovu prošlehejte. Pomocí stěrky jemně promíchejte cuketu a dvě třetiny kousků čokolády.
Fáze 3 /5
Lžící naneste těsto do tří čtvrtin formiček na muffiny a poté posypte zbylými kousky čokolády.
Fáze 4 /5
Vložte muffiny do fritézy Easy Fry na standardním plechu. Nastavte program DEZERT na 160 °C na 15 minut.
Fáze 5 /5
Nechejte vychladnout nebo si muffiny vychutnejte teplé.