Craquelin
- Celková doba 3 hod. 30 min
- 1 hod.
Příprava - 30 min
Vaření - 2 hod.
Chlazení
Přísady
6 os.
9.5 cl Voda
1 špet. Sůl
1 špet. Cukr
37 g Máslo
56 g Hladká mouka
94 g Vejce
30 g Máslo
37 g Hnědý cukr
37 g Hladká mouka
36 cl Mléko
34 g Cukr
37 g Lískooříškový krém
3 Žloutky
33 g Cukr
45 g Kukuřičný škrob
37 g Máslo
Příslušenství
Šlehač Flex metla
Příprava
Fáze 1 /20
V míse stroje smíchejte máslo, hnědý cukr a mouku. Stiskněte "Start".
30g Máslo 37g Hnědý cukr 37g Hladká mouka
Šlehač
Fáze 2 /20
Těsto rozválejte na tenko mezi 2 listy pečícího papíru na tloušťku 2 mm. Dejte na 15 minut do mrazáku.
Fáze 3 /20
Vyjměte z mrazáku a odstraňte horní list papíru. Kulatým vykrajovátkem na cukroví vykrajujte kolečka o průměru asi 3 cm. Dejte stranou do mrazáku a ujistěte se, že se nepřekrývají.
Fáze 4 /20
Předehřejte troubu na 200 stupňů.
Fáze 5 /20
K přípravě odpalovaného těsta dejte do hrnce vodu, sůl, cukr a na kostičky nakrájené máslo. Nechte podusit, aby se máslo rozpustilo.
9.5cl Voda 1špet. Sůl 1špet. Cukr
Fáze 6 /20
Odstavte z plotny a přidejte mouku. Vraťte na mírný oheň a rychle promíchejte stěrkou. Těsto by se mělo odtrhnout od okrajů hrnce a vytvořit kouli.
56g Hladká mouka
Fáze 7 /20
Těsto vložte do mísy stroje. Stiskněte "Start" a poté hněťte těsto, aby se snížila teplota, aby se vejce nesrazila až je budete přidávat do těsta.
Šlehač
Fáze 8 /20
V samostatné misce zvažte vejce a lehce je rozšlehejte.
94g Vejce
Fáze 9 /20
Stiskněte "Start" a poté po troškách přidávejte rozšlehaná vejce a nechte stroj běžet. Množství vajec upravte pravidelnou kontrolou konzistence těsta: na konci šlehače by měl tvořit tuhý vrchol.
Šlehač
Fáze 10 /20
Těsto dejte do cukrářského sáčku s rýhovanou tryskou o průměru 12 mm a na vymazaném pekáči tvarujte kolečka o průměru asi 3 cm.
Fáze 11 /20
Na každé kolečko položte kolečko mraženého těsta. Pečte asi 30 minut při 200 stupních, po 20 až 25 minutách otevřete dvířka, abyste odstranili vlhkost. Nechte vychladnout na mřížce.
Fáze 12 /20
K přípravě krému svařte mléko a cukr v hrnci za pravidelného míchání. Přidejte lískooříškový krém.
36cl Mléko 34g Cukr 37g Lískooříškový krém
Fáze 13 /20
Do mísy stroje dejte žloutky, cukr a kukuřičný škrob. Stiskněte "Start".
3 Žloutky 33g Cukr 45g Kukuřičný škrob
Flex metla
Fáze 14 /20
Stiskněte tlačítko "Start" a poté do směsi kousek po kousku nalijte směs horkého mléka a cukru a nechte stroj běžet.
Šlehač
Fáze 15 /20
Vše vložte do hluboké pánve a za stálého míchání metličkou přiveďte směs k varu a vařte 3 minuty. Směs by měla zhoustnout.
Fáze 16 /20
Přidejte máslo a promíchejte. Směs nalijte na pekáč, pevně přikryjte potravinářskou fólií tak, aby se dotýkala krému a nechte 2 hodiny v lednici.
37g Máslo
Fáze 17 /20
Vychladlou směs dejte do mísy stroje. Stiskněte "Start".
Šlehač
Fáze 18 /20
Udělejte díru ve spodní části kuličky malou, 6 mm hladkou tryskou. To vám umožní vložit trysku.
Fáze 19 /20
Přeneste cukrářský krém do cukrářského sáčku s malou tenkou tryskou.
Fáze 20 /20
Jemně plňte kuličky, dokud neztěžknou.