Craquelin - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Craquelin

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 3 hod. 30 min
  • Příprava
    1 hod.
  • Vaření
    30 min
  • Chlazení
    2 hod.

Přísady

6 os.

  • 9.5 cl Voda

  • 1 špet. Sůl

  • 1 špet. Cukr

  • 37 g Máslo

  • 56 g Hladká mouka

  • 94 g Vejce

  • 30 g Máslo

  • 37 g Hnědý cukr

  • 37 g Hladká mouka

  • 36 cl Mléko

  • 34 g Cukr

  • 37 g Lískooříškový krém

  • 3 Žloutky

  • 33 g Cukr

  • 45 g Kukuřičný škrob

  • 37 g Máslo

Příslušenství

  • Šlehač
    Šlehač
  • Flex metla
    Flex metla

Příprava

Fáze 1 /20

V míse stroje smíchejte máslo, hnědý cukr a mouku. Stiskněte "Start".

  • 30g Máslo
  • 37g Hnědý cukr
  • 37g Hladká mouka
  • Šlehač

Fáze 2 /20

Těsto rozválejte na tenko mezi 2 listy pečícího papíru na tloušťku 2 mm. Dejte na 15 minut do mrazáku.

Fáze 3 /20

Vyjměte z mrazáku a odstraňte horní list papíru. Kulatým vykrajovátkem na cukroví vykrajujte kolečka o průměru asi 3 cm. Dejte stranou do mrazáku a ujistěte se, že se nepřekrývají.

Fáze 4 /20

Předehřejte troubu na 200 stupňů.

Fáze 5 /20

K přípravě odpalovaného těsta dejte do hrnce vodu, sůl, cukr a na kostičky nakrájené máslo. Nechte podusit, aby se máslo rozpustilo.

  • 9.5cl Voda
  • 1špet. Sůl
  • 1špet. Cukr

Fáze 6 /20

Odstavte z plotny a přidejte mouku. Vraťte na mírný oheň a rychle promíchejte stěrkou. Těsto by se mělo odtrhnout od okrajů hrnce a vytvořit kouli.

  • 56g Hladká mouka

Fáze 7 /20

Těsto vložte do mísy stroje. Stiskněte "Start" a poté hněťte těsto, aby se snížila teplota, aby se vejce nesrazila až je budete přidávat do těsta.

  • Šlehač

Fáze 8 /20

V samostatné misce zvažte vejce a lehce je rozšlehejte.

  • 94g Vejce

Fáze 9 /20

Stiskněte "Start" a poté po troškách přidávejte rozšlehaná vejce a nechte stroj běžet. Množství vajec upravte pravidelnou kontrolou konzistence těsta: na konci šlehače by měl tvořit tuhý vrchol.

  • Šlehač

Fáze 10 /20

Těsto dejte do cukrářského sáčku s rýhovanou tryskou o průměru 12 mm a na vymazaném pekáči tvarujte kolečka o průměru asi 3 cm.

Fáze 11 /20

Na každé kolečko položte kolečko mraženého těsta. Pečte asi 30 minut při 200 stupních, po 20 až 25 minutách otevřete dvířka, abyste odstranili vlhkost. Nechte vychladnout na mřížce.

Fáze 12 /20

K přípravě krému svařte mléko a cukr v hrnci za pravidelného míchání. Přidejte lískooříškový krém.

  • 36cl Mléko
  • 34g Cukr
  • 37g Lískooříškový krém

Fáze 13 /20

Do mísy stroje dejte žloutky, cukr a kukuřičný škrob. Stiskněte "Start".

  • 3 Žloutky
  • 33g Cukr
  • 45g Kukuřičný škrob
  • Flex metla

Fáze 14 /20

Stiskněte tlačítko "Start" a poté do směsi kousek po kousku nalijte směs horkého mléka a cukru a nechte stroj běžet.

  • Šlehač

Fáze 15 /20

Vše vložte do hluboké pánve a za stálého míchání metličkou přiveďte směs k varu a vařte 3 minuty. Směs by měla zhoustnout.

Fáze 16 /20

Přidejte máslo a promíchejte. Směs nalijte na pekáč, pevně přikryjte potravinářskou fólií tak, aby se dotýkala krému a nechte 2 hodiny v lednici.

  • 37g Máslo

Fáze 17 /20

Vychladlou směs dejte do mísy stroje. Stiskněte "Start".

  • Šlehač

Fáze 18 /20

Udělejte díru ve spodní části kuličky malou, 6 mm hladkou tryskou. To vám umožní vložit trysku.

Fáze 19 /20

Přeneste cukrářský krém do cukrářského sáčku s malou tenkou tryskou.

Fáze 20 /20

Jemně plňte kuličky, dokud neztěžknou.