Citrónový cheesecake s ricottou
- Celková doba 52 min
- 20 min
Příprava - 20 min
Vaření - 12 min
Chlazení
Přísady
2 os.
125 g Vykapaná ricotta
1 Vejce
50 g Cukr
10 g Kukuřičný škrob
2 Citróny bez chemicky ošetřené kůry (šťáva a trocha kůry)
70 g Nadrobené sušenky
30 g Rozpuštěné máslo vmíchané do nadrobených sušenek
20 g Piniové oříšky, pražené a nakrájené
1 List želatiny rozpuštěný v troše studené vody
Příprava
Fáze 1 /6
Připravte si přísady.
125g Vykapaná ricotta 1 Vejce 50g Cukr 10g Kukuřičný škrob 2 Citróny bez chemicky ošetřené kůry (šťáva a trocha kůry) 70g Nadrobené sušenky 30g Rozpuštěné máslo vmíchané do nadrobených sušenek 20g Piniové oříšky, pražené a nakrájené 1 List želatiny rozpuštěný v troše studené vody
Fáze 2 /6
Do pečicí formy vyskládejte strouhanku, máslo, citrónovou kůru a piniové oříšky. Smíchejte cukr, kukuřičný škrob, vejce a ricottu. Směs rozprostřete na sušenkový korpus.
125g Vykapaná ricotta 1 Vejce 50g Cukr 10g Kukuřičný škrob 2 Citróny bez chemicky ošetřené kůry (šťáva a trocha kůry) 70g Nadrobené sušenky 30g Rozpuštěné máslo vmíchané do nadrobených sušenek 20g Piniové oříšky, pražené a nakrájené
Fáze 3 /6
Ohřejte citrónovou šťávu. Přidejte namočenou želatinu. Vše nalijte do sklenice a ponechte stát při pokojové teplotě.
2 Citróny bez chemicky ošetřené kůry (šťáva a trocha kůry) 1 List želatiny rozpuštěný v troše studené vody
Fáze 4 /6
Do hrnce nalijte 200 ml vody. Vložte hrnec dovnitř a poté pečicí formu zakryjte potravinářskou fólií.
Fáze 5 /6
Tlakové vaření.
Fáze 6 /6
Nechte vychladit. Potřete citrónovou šťávou. Před vyjmutím z formy nechte přes noc chladit.
2 Citróny bez chemicky ošetřené kůry (šťáva a trocha kůry)