Ciabatta
- Celková doba 8 hod. 20 min
- 50 min
Příprava - 20 min
Vaření - 7 hod. 10 min
Chlazení
Přísady
6 os.
15 cl Voda
15 g Sušené pivovarské kvasnice
100 g Hladká mouka Manitoba
50 g Hladká mouka
200 g Hladká mouka Manitoba
100 g Hladká mouka Manitoba
17.5 cl Voda
10 g Sůl
50 g Mouka z tvrdé pšenice
Příslušenství
Hnětací hák
Příprava
Fáze 1 /13
V misce stroje rozpusťte ve vodě droždí asi 10 minut.
15cl Voda 15g Sušené pivovarské kvasnice
Fáze 2 /13
Do mísy stroje se směsí droždí a vody přidejte oba druhy mouky a stiskněte "Start". Na konci programu byste měli získat tekuté těsto.
100g Hladká mouka Manitoba 50g Hladká mouka
Hnětací hák
Fáze 3 /13
Uzavřete mixovací nádobu potravinářskou fólií. Nechte kynout 3 hodiny při pokojové teplotě (20-22 stupňů).
Fáze 4 /13
Po 3 hodinách odstraňte fólii a umístěte misku s hnětacím hákem zpět na stroj.
Hnětací hák
Fáze 5 /13
Do mísy stroje přidejte sůl, zbývající mouku (kromě mouky z tvrdé pšenice) a vodu, poté stiskněte tlačítko "Start".
200g Hladká mouka Manitoba 100g Hladká mouka Manitoba 17.5cl Voda 10g Sůl
Hnětací hák
Fáze 6 /13
Mixovací nádobu opět uzavřete potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu kynout při pokojové teplotě.
Fáze 7 /13
Odstraňte fólii a vyjměte těsto.
Fáze 8 /13
Na pracovní plochu posypanou moukou z tvrdé pšenice položte těsto a přeložte ho.
50g Mouka z tvrdé pšenice
Fáze 9 /13
Nakrájejte ho na malé 200 g čtverce.
Fáze 10 /13
Přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte ještě 2 hodiny kynout.
Fáze 11 /13
Předehřejte si troubu na 230 stupňů.
Fáze 12 /13
Vezměte každý čtverec a jemně jej zatáhněte, abyste zdvojnásobili délku a poté ho položte na plech s pečicím papírem.
Fáze 13 /13
Pečte v troubě 10 minut na 230 stupňů, poté snižte teplotu na 200 stupňů a pečte dalších 10 minut.