Ciabatta - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Ciabatta

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 8 hod. 20 min
  • Příprava
    50 min
  • Vaření
    20 min
  • Chlazení
    7 hod. 10 min

Přísady

6 os.

  • 15 cl Voda

  • 15 g Sušené pivovarské kvasnice

  • 100 g Hladká mouka Manitoba

  • 50 g Hladká mouka

  • 200 g Hladká mouka Manitoba

  • 100 g Hladká mouka Manitoba

  • 17.5 cl Voda

  • 10 g Sůl

  • 50 g Mouka z tvrdé pšenice

Příslušenství

  • Hnětací hák
    Hnětací hák

Příprava

Fáze 1 /13

V misce stroje rozpusťte ve vodě droždí asi 10 minut.

  • 15cl Voda
  • 15g Sušené pivovarské kvasnice

Fáze 2 /13

Do mísy stroje se směsí droždí a vody přidejte oba druhy mouky a stiskněte "Start". Na konci programu byste měli získat tekuté těsto.

  • 100g Hladká mouka Manitoba
  • 50g Hladká mouka
  • Hnětací hák

Fáze 3 /13

Uzavřete mixovací nádobu potravinářskou fólií. Nechte kynout 3 hodiny při pokojové teplotě (20-22 stupňů).

Fáze 4 /13

Po 3 hodinách odstraňte fólii a umístěte misku s hnětacím hákem zpět na stroj.

  • Hnětací hák

Fáze 5 /13

Do mísy stroje přidejte sůl, zbývající mouku (kromě mouky z tvrdé pšenice) a vodu, poté stiskněte tlačítko "Start".

  • 200g Hladká mouka Manitoba
  • 100g Hladká mouka Manitoba
  • 17.5cl Voda
  • 10g Sůl
  • Hnětací hák

Fáze 6 /13

Mixovací nádobu opět uzavřete potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu kynout při pokojové teplotě.

Fáze 7 /13

Odstraňte fólii a vyjměte těsto.

Fáze 8 /13

Na pracovní plochu posypanou moukou z tvrdé pšenice položte těsto a přeložte ho.

  • 50g Mouka z tvrdé pšenice

Fáze 9 /13

Nakrájejte ho na malé 200 g čtverce.

Fáze 10 /13

Přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte ještě 2 hodiny kynout.

Fáze 11 /13

Předehřejte si troubu na 230 stupňů.

Fáze 12 /13

Vezměte každý čtverec a jemně jej zatáhněte, abyste zdvojnásobili délku a poté ho položte na plech s pečicím papírem.

Fáze 13 /13

Pečte v troubě 10 minut na 230 stupňů, poté snižte teplotu na 200 stupňů a pečte dalších 10 minut.